Monica Macovei: În Cabinetul Cioloș trebuie numiți oameni curați, integri și specialiști

Monica Macovei: În Cabinetul Cioloș trebuie numiți oameni curați, integri și specialiști

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier nu este suficientă, în opinia sa fiind nevoie ca în viitorul Guvern să fie numiți doar oameni curați, integri și specialiști.

"Desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier nu este suficientă pentru a susține că vocea "străzii" a fost ascultată. (...) În Cabinetul Cioloș să fie numiți numai oameni curați, integri și specialiști.

Acceptarea unor liste cu nume de la partide nu ar face decât să arunce la coș voința oamenilor și nicidecum această clasă politică încremenită în rele și corupție", afirmă Monica Macovei într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Ea spune că este nevoie, totodată, de promovarea prioritară în plan legislativ a unor proiecte care să stabilească: "maximum 300 de parlamentari; alegerea primarilor în două tururi; eliminarea pragului electoral; vot electronic și prin corespondență și pentru românii din țară și din diaspora, la toate tipurile de alegeri; reprezentarea corectă a diasporei în Parlament, pentru că legea în vigoare prevede ca cei peste trei milioane de români din diaspora să fie reprezentați doar de șase parlamentari; respingerea rapidă a celor 27 de proiecte de lege din Parlament, care modifică Codurile penal și de procedură penală, ca să scape politicienii anchetați".

Macovei afirmă că alte priorități ar trebui să fie "confiscarea averilor nejustificate" și "modificarea regulamentelor camerelor parlamentare pentru solicitările de ridicare a imunității". Pe acest ultim subiect ea propune "să fie vot deschis, nu secret, vot în 48 de ore de la primirea solicitării, aprobarea cererilor procurorilor pentru a nu bloca justiția".

De asemenea, ea susține și propunerea privind "interzicerea rămânerii în Parlament a condamnaților definitivi".

"Abia după adoptarea tuturor acestor solicitări putem spune că a fost ascultată vocea "străzii" și am încredere că premierul desemnat este atent la ce vor oamenii", afirmă Macovei.

Cât despre eventuale alegeri anticipate, Monica Macovei susține că președintele Iohannis a renunțat "la o soluție care ar fi dus, mai repede și mai direct, la o schimbare a clasei politice".

"Varianta unui premier tehnocrat, care să conducă Guvernul până la alegerile de anul viitor, le va da timp partidelor vechi să se regrupeze, să își lingă rănile și să își refacă forțele și tupeul", este de părere Monica Macovei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc