Motivul INCREDIBIL pentru care va fi DEZASTRU în 2015 la capitolul autostrăzi




Motivul INCREDIBIL pentru care va fi DEZASTRU în 2015 la capitolul autostrăzi

Sens interzis pe toate proiectele de autostrăzi din 2015

Încă o amânare INADMISIBILĂ la Ministerul Transporturilor: Master-Planul General, documentul esenţial pentru finanţarea proiectelor din bani europeni, va fi gata abia în decembrie, cu un an întârziere faţă de termenul iniţial, scrie Hotnews.ro.

În aceste condiţii, finanţarea europeană pentru autostrăzi va fi devansată cu minim 1 an, iar anul 2015 este total compromis.

Master Planul General de Transport, documentul strategic esential in baza careia Romania va primi de la Uniunea Europeana finantare nerambursabila pentru proiectele de infrastructura in exercitiul financiar 2014-2020, va fi finalizat complet abia pe 22 decembrie 2014, se arata pe site-ul autoritatii de management.

Informatia vine dupa ce toate termenele indicate de autoritati in trecut au fost depasite unul cate unul, iar in total, daca va fi gata in decembrie, Master Planul va acumula o intarziere de un an.

Noile date anuntate vin dupa ce, in trecut, toate termenele asumate de autoritatile din Transport au fost depasite.

"Vom avea astfel un an intarziere in accesarea fondurilor europene alocate pentru perioada 2014-2020 pentru ca cei de la Bruxelles au transmis foarte clar ca nu vor aproba proiectele fara acest document finalizat", sustine Alexandru Nazare, vicepresedinte PDL si fost ministru al Transporturilor.

"Guvernele Ponta au tratat cu iresponsabilitate acest subiect al MasterPlanului pentru ca stiu ca odata aprobat nu vor mai putea sa traseze autostrazi prin curtea fiecarui baron si sa scoata la licitatie studii de fezabilitate care sa fie ingropate prin sertare. Nota de plata insa se va vedea in indicatorii economici pentru ca fiecare zi pierduta in finalizarea unor proiecte de infrastructura inseamna competitivate scazuta a economiei, mai putine locuri de munca si costuri mai mari pentru transportatori. Intrarea in recesiune tehnica este si o consecinta a dezastrului din proiectele de transporturi patronat de Ponta si Sova, acestia nereusind sa inceapa noi proiecte desi sunt aproape 2 miliarde de euro bani europeni pe care ii vom da inapoi in 2016", a mai spus Nazare.

Mai multe pe Hotnews.ro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...