Nastasia susține că știa de la Gărdean că în geanta dată Elenei Udrea se aflau 900.000 euro

Nastasia susține că știa de la Gărdean că în geanta dată Elenei Udrea se aflau 900.000 euro

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, a susținut, în tipul confruntării de la DNA, că a aflat de la Adrian Gărdean că în geanta dată Elenei Udrea se aflau 900.000 euro, dar nu știe care era cupiura banilor.

În referatul prin care DNA solicită prelungirea arestării preventive pe numele Elenei Udrea se află un fragment al confruntării ce a avut loc joi între Udrea și Nastasia.

La întrebările procurorilor, Nastasia răspunde următoarele:

"Întrebare: Ați asistat la discuția care a avut loc la începutul anului 2011 la pensiunea dumneavoastră între Udrea Elena și Gărdean Adrian, iar, în caz afirmativ, s-a discutat cu acest prilej despre realizarea unor sponsorizări și în ce context?
Răspuns: Da, am asistat. S-a discutat la modul general, doamna Udrea l-a întrebat pe domnul Gărdean dacă există posibilitatea să facă anumite sponsorizări.

Întrebare: Ați primit de la Gărdean Adrian o geantă conținând suma de 900.000 euro în toamna anului 2011, iar, în caz afirmativ, ce ați făcut cu aceasta?
Răspuns: Da. Suma era spusă de Gărdean, eu nu am verificat și am dus-o doamnei Udrea.

Întrebare: Doamna Udrea știa că urma să vă întâlniți cu Gărdean Adrian pentru primirea sumei menționate?
Răspuns: Nu știu dacă știa, pentru că relația lui Gărdean Adrian era mai mult cu Ștefan Lungu. Doamna Udrea îmi spusese mie cu ocazia discuției care a avut loc la ziua mea să țin legătura cu Gărdean cu privire la sponsorizări.

Întrebare: V-a spus domnul Gărdean Adrian că va încheia un contract de publicitate cu firma lui Rudel Obreja și cuantumul acestuia? Ați transmis acest lucru doamnei Elena Udrea?
Răspuns: Da, mi-a spus când a venit cu geanta. Când am dus geanta am și transmis doamnei Udrea că urma să facă o sponsorizare pentru Gala Bute. Nu îmi aduc aminte dacă a precizat suma.

Întrebare: Știți de ce urma să sponsorizeze domnul Gărdean firma lui Rudel Obreja și de ce trebuia transmis acest lucru doamnei Elena Udrea?
Răspuns: Rudel Obreja făcea presiuni că nu își încasase tot contractul pe care îl avusese cu ministerul.

Întrebare: Gărdean Adrian urma să facă această sponsorizare în contul sponsorizărilor despre care discutase cu doamna Udrea la ziua dumneavoastră?
Răspuns: Da".

***

În referat apare și un fragment al răspunsurilor date de Gheorghe Nastasia la întrebările Elenei Udrea și ale avocatului acesteia.

"Întrebare pentru inculpatul Nastasia Gheorghe din partea inculpatului Udrea Elena: Puteți spune ce fel de geantă era, ce mărime, ce culoare, ce fel de închidere prezenta și care era cupiura banilor despre care pretindeți că mi i-ați dat în toamna anului 2011?
Răspuns: Era o geantă de culoare închisă, cred că neagră, detalii referitoare la sistemul de închidere nu am reținut și nici nu am deschis-o, astfel încât nu știu care era cupiura banilor. Mărimea era apropiată de cea a unei genți diplomat. Nu îmi amintesc alte detalii cu privire la această geantă. Gărdean Adrian este cel care mi-a spus că în acea geantă erau 900.000 euro. Categoric geanta nu era din pânză.

Întrebare pentru inculpatul Nastasia Gheorghe din partea inculpatului Udrea Elena: dacă la momentul la care ați fi adus geanta mai era cineva la ușa cabinetului sau în cabinet?
Răspuns: În cabinet nu mai eram nimeni, în afara cabinetului, în fața ușii, era o secretară, nu îmi aduc aminte care dintre acestea.

Întrebare pentru inculpatul Nastasia Gheorghe din partea apărătorului inculpatului Udrea Elena: Cât a durat din momentul în care a luat geanta de la Gărdean și până în momentul în care a intrat în cabinetul ministrului și a lăsat geanta?
Răspuns: Imediat după ce a plecat domnul Gărdean, am luat geanta și am dus-o la cabinet la doamna ministru. Nu știu, cred că au trecut 5-10 minute.

Întrebare pentru inculpatul Nastasia Gheorghe din partea apărătorului inculpatului Udrea Elena: Ce i-ați spus doamnei ministru când ați predat geanta?
Răspuns: Că este de la domnul Gărdean și că a spus că va face și sponsorizare în Gala Bute. I-am spus și ce mi-a spus domnul Gărdean că este în interiorul genții".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu