Nicolăescu: Ciupercă a solicitat mărturia mea; este vorba despre un dosar pe numele președintelui CJ Ialomița

Nicolăescu: Ciupercă a solicitat mărturia mea; este vorba despre un dosar pe numele președintelui CJ Ialomița

Fostul ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu s-a prezentat, miercuri, la DNA, el precizând după întâlnirea cu procurorii că a dat declarații ca martor referitoare la un control desfășurat la Spitalul Județean Ialomița.

Nicolăescu a spus că a fost citat la solicitarea avocaților președintelui CJ Ialomița, Silvian Ciupercă, acuzat de mai multe fapte de corupție.

''Este vorba despre un dosar deschis pe numele președintelui CJ Ialomița'', a explicat fostul ministru, care a adăugat că a dat declarații referitoare la controlul demarat în timpul mandatului său la Spitalul Județean și finalizat, însă, după ce el a plecat de la conducerea MS.

Nicolăescu a spus că a trebuit să explice de ce s-a făcut controlul, la solicitarea cui și dacă s-au respectat toate procedurile.

"Ciupercă prin avocați a solicitat mărturia mea, acel control s-a făcut la solicitarea dumnealui. Nu știu mai mult din dosar. (...) Nu știu ce s-a găsit acolo și ce s-a făcut ulterior'', a adăugat el.

Silvian Ciupercă a fost arestat preventiv în luna februarie fiind acuzat de DNA de luare de mită, două infracțiuni de folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, două infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual și la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii susțin că, în ianuarie 2014, Silvian Ciupercă și-a folosit influența și autoritatea conferită de funcția de conducere într-un partid politic în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit și anume asigurarea postului de manager interimar în cadrul Spitalului Județean Ialomița.

Șeful CJ este acuzat că, în perioada martie-aprilie 2014, după efectuarea unui control de către Corpul de Control al Ministerului Sănătății, l-a determinat pe un consilier din cadrul ministerului să-și exercite atribuțiile de serviciu în mod defectuos, prin întocmirea raportului de control neconform realității.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…