Nicușor Constantinescu, în sala de judecată pentru a se decide dacă va fi arestat preventiv sau cercetat în libertate

Nicușor Constantinescu, în sala de judecată pentru a se decide dacă va fi arestat preventiv sau cercetat în libertate

Președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost scos din arestul Poliției și condus, vineri, la Tribunalul Constanța, unde magistrații vor decide dacă acesta va fi cercetat penal în stare de arestat preventiv sau în libertate.

Constantinescu a fost reținut de procurorii DNA în urma unor percheziții desfășurate joi la sediul CJ și al mai multor societăți comerciale și fundații.

Potrivit DNA, Nicușor Daniel Constantinescu a fost reținut de către procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanța pentru comiterea a cinci infracțiuni.

Procurorii anticorupție au informat că acesta este acuzat de abuz în serviciu (trei infracțiuni, din care două în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, coruperea alegătorilor (două infracțiuni), conflict de interese (zece infracțiuni, din care cinci în formă continuată), precum și de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

Cu privire la starea de sănătate a lui Constantinescu, avocatul acestuia, Marius Mocanu, a afirmat că este "relativ bună", fiind însă vorba "de o persoană care a fost bolnavă de cancer, care a fost operată de cancer, care se află în tratament".

În urma unor percheziții ale procurorilor anticorupție derulate joi timp de circa șapte ore la CJ Constanța, Nicușor Constantinescu a fost dus la sediul DNA — Serviciul teritorial Constanța, iar după aproape două ore de audieri acesta a fost reținut.

La ieșirea din sediul CJ Constanța, Nicușor Constantinescu a susținut că este hărțuit politic.

"Este continuarea hărțuirii mele politice ca președinte al Consiliului Județean, a domnului primar Mazăre și a prietenului nostru Strutinski Sorin. Sunt acuzat că am semnat niște contracte cu televiziunea Soti și cu ziarul Telegraf, fapte pentru care și domnul Mazăre a fost cercetat și a primit neînceperea urmăririi penale de la domnul procuror de la DNA București acum vreo doi ani. Pentru aceleași lucruri sunt acuzat și acum — abuz în serviciu, conflict de interese și alte chestiuni de genul ăsta'', a afirmat președintele CJ Constanța.

De la sediul DNA — Serviciul teritorial Constanța, Nicușor Constantinescu, cu cătușe la mâini, a fost transportat în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, vineri urmând ca judecătorii să decidă dacă se impune arestarea preventivă a acestuia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...