Noul ambasador al SUA: Țelul meu e să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate

Noul ambasador al SUA: Țelul meu e să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate

Noul ambasador al SUA la București, Hans Klemm, a publicat pe Facebook un mesaj video în care afirmă că este preocupat de consolidarea parteneriatului pentru securitate, dar și de sprijinirea respectării statului de drept și a luptei împotriva corupției.

Hans Klemm, ambasadorul agreat al SUA la Bucuresti este deja fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei si va invita la un dialog deschis, atat in persoana, cat si online. Iata mesajul sau pentru romani.

Posted by U.S. Embassy Bucharest on Monday, September 21, 2015 

"După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat că președintele Obama m-a ales să reprezint America în România. Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Călinescu, distinsul și regretatul scriitor și critic literar român. De atunci sunt fermecat de cultura, limba și istoria României. Astăzi avem aceeași viziune: o Europă întreagă, liberă și în pace. Ca ambasador, țelul meu e să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate și să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră contra corupției. Voi lucra să extind comerțul bilateral și investițiile și să întăresc relațiile dintre poporul american și poporul român. Eu și soția mea, Mari, abia așteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră țară și orașele pline de viață și să ne întâlnim în scurt timp", a afirmat în limba română Hans Klemm.

Noul ambasador a sosit duminică seară la București. Printre cei care l-au întâmpinat la Aeroportul Otopeni s-a numărat și însărcinatului cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson.

Hans Klemm urmează să fie primit luni după-amiază de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, apoi de președintele Klaus Iohannis.

Noul ambasador al SUA a depus jurământul miercurea trecută, la sediul Departamentului de Stat al SUA. Cu acest prilej, el a salutat eforturile României de a combate fenomenul corupției, menționând "campania hotărâtă" dusă în acest sens și arătând că Bucureștiul reprezintă un exemplu în acest domeniu.

La ceremonia de depunere a jurământului au participat secretarul de stat John Kerry și ambasadorul desemnat al României în SUA, George Maior. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

3 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează