Nu îţi faci controlul medical anual? EŞTI BUN DE PLATĂ

Cei care nu merg la control vor fi amendaţi / FOTO: www.cugetliber.ro

Proiectul referitor la pachetul de servicii medicale de bază a fost prezentat pentru prima dată la începutul lunii octombrie 2013, însă dezbaterile publice au prelungit termenul de aplicare pentru 1 mai 2014, scrie cugetliber.ro.

Conform proiectului, pachetul de bază va include un pachet suplimentar pentru programele naţionale destinate cancerului, diabetului, HIV, tuberculoză, dar şi gratuitate la vaccinarea pneumococică a copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 24 de luni.

Pe de altă parte, pacienţii care nu se prezintă la controalele medicale anuale pentru prevenţie, vor fi puşi să plătească amenzi.

Potrivit reprezentanţilor din sănătate, peste 40% din totalul internărilor sunt nejustificate şi ar putea fi rezolvate fie în ambulatoriu, fie la medicii de familie. În acest fel, se vor elimina atât aglomeraţia din spitale, dar şi cheltuielile suplimentare. Pentru ca pacienţii să se poată îndrepta, însă, către medicina prespitalicească, pachetul de bază va conţine mai multe gratuităţi. Acestea vor viza în primul rând pacienţii trecuţi de 40 de ani.
Astfel, adulţii de până la 40 de ani beneficiază, o dată la trei ani, de una - două consultaţii succesive la medicul de familie şi un set de investigaţii, în funcţie de vârstă şi de sex.

Acest set de investigaţii va include consultaţii pentru cardiologie, ginecologie,  servicii preventive contra cancerului colo-rectal. Femeile de peste 50 de ani pot face, la fiecare doi ani, ecografie de sân şi mamografie, pentru a preveni cancerul mamar, investigaţii de care beneficiază, în prezent, doar pacientele cu risc.

Sursa: realitatea.net


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…

5 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…