O dronă performantă, utilizată pentru căutarea pilotului planorului dispărut

O dronă performantă, utilizată pentru căutarea pilotului planorului dispărut

O dronă performantă va fi utilizată pentru misiunile de căutare a pilotului planorului dispărut joi, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI) într-un comunicat remis miercuri AGERPRES. Drona poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătrați, în mod programat, aceasta fiind pusă la dispoziția echipelor de salvatori de către voluntari.

Potrivit MAI, drona va fi utilizată în zona Întorsura Buzăului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de către specialiști.

Căutările pilotului vor continua miercuri, la această operațiune participând peste 1.000 de jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști și voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenție.


Vor fi efectuate căutări terestre pe trasee din județele Prahova, Argeș, Brașov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna și Harghita, stabilite în cadrul ședinței de analiză care a avut loc seara trecută la nivelul punctului de comandă mobil din județul Brașov.

În cursul zilei de marți, echipele de căutare au parcurs 45 de trasee în zonă montană.

Echipele de căutare de la sol au la dispoziție un elicopter al MAI pentru intervenții punctuale în caz de nevoie sau pentru verificarea unor informații.

Marți, elicopterul MAI a efectuat două misiuni de căutare în zona Vama Buzăului (Brașov) și Comandău (Covasna), ultima finalizându-se în jurul orei 20,30.

În seara zilei de 6 august, în jurul orei 21,50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...