Om de afaceri din Ialomița arestat pentru evaziune fiscală de 2 milioane de lei

Un om de afaceri din județul Ialomița a fost arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2 milioane de lei, a anunțat joi Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ). Vasile Voinea este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița.

"Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada 28 martie 2011 — 30 aprilie 2013, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul social în județul Ialomița, inculpatul Voinea Vasile a înregistrat în contabilitatea societății cheltuieli fictive în valoare totală de 5.245.440 de lei, corespunzător unui număr de 642 de facturi fiscale fictive și chitanțe de încasare aferente, reprezentând achiziții materiale de construcții și prestări servicii de la un număr de 12 societăți comerciale furnizoare", se arată în comunicatul PÎCCJ.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total adus bugetului de stat se ridică la 2.098.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

"Modalitățile de comitere a faptelor reținute în sarcina inculpatului Voinea Vasile constau în falsificarea în mod sistematic a unui număr însemnat de facturi fiscale de achiziții mărfuri și chitanțe de încasare a sumelor de bani în numerar, prin utilizarea unor ștampile false și a unor formulare tipizate de chitanțe și facturi procurate pe căi ilicite, în scopul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală", se precizează în comunicat.

Vasile Voinea a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița, care a admis cererea procurorilor și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele său pentru o perioadă de 30 de zile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar