Parchetul a instituit sechestru pe o altă cantitate de țiței depozitată de Lukoil la Oil Terminal, în valoare de 16 milioane dolari

Parchetul a instituit sechestru pe o altă cantitate de țiței depozitată de Lukoil la Oil Terminal, în valoare de 16 milioane dolari

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a instituit, marți, sechestru pe o altă cantitate de țiței stocată de Lukoil în spațiile de depozitare ale companiei de stat Oil Terminal, după ce, tot marți, a ridicat sechestrul de pe alte stocuri ale companiei petroliere.

"Societatea Oil Terminal informează acționarii cu privire la faptul că, în data de 7.10.2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a transmis ordonanța prin care dispune ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asigurator asupra cantităților de 17.618,279 tone țiței deținute de Petrotel Lukoil Ploiești în spațiile de depozitare — tank-uri, conducte de transfer și rezervoare — ce aparțin sau se află în custodia Oil Terminal; aplicarea sechestrului asigurator asupra cantității de 23.817 tone țiței aparținând Petrotel Lukoil Ploiești, existente în spațiile de depozitare ale Oil Terminal Constanța, în valoare de 16.030.270 dolari", informează un comunicat al Oil Terminal, transmis Bursei de Valori București.

Anterior, tot marți, Lukoil a anunțat că sechestrul instituit pe conturile sale bancare și pe stocurile comerciale de țiței a fost ridicat în urma audierilor de luni, iar rafinăria a început procedurile de pregătire pentru repornire, potrivit unui comunicat, remis, marți, AGERPRES.

"În urma audierilor avute în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, audieri desfășurate în ziua de 6.10.2014 măsurile asiguratorii (sechestrul pe conturile bancare și stocurile comerciale de produse ale societății) dispuse în data de 2 — 3.10.2014 au fost ridicate, prin urmare rafinăria Petrotel-Lukoil începe procedurile de pregătire pentru pornirea normală a instalațiilor tehnologice', se spune în comunicat.

De asemenea, conform unui comunicat emis, marți, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, față de directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani și s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar.

Rafinăria Lukoil Ploiești, pe platforma căreia procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au efectuat, joi, percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro, și-a întrerupt vineri activitatea.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat că speră să fie găsită soluția legală care să permită plata salariilor angajaților companiei și, pe de altă parte, recuperarea prejudiciului și sancționarea celor care au încălcat legea.

"Eu am fost informat atât cât am acces. Evident că nu cunosc detaliile dosarului. Sunt niște decizii luate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Prahova și procurorul este suveran.

Procurorul nici măcar nu cred că este interesat de faptul că Lukoil are 3.500 de angajați și de faptul că, de exemplu, Oltchimul cumpără doar de la Lukoil și de faptul că au blocat combustibil la Oil Terminal și la Conpet, că nu știe procurorul și, probabil, că nu e treaba domniei sale.

Ceea ce noi sperăm, nu avem niciun drept să intervenim în anchetă și nici nu ne dorim acest lucru, ne dorim totuși ca vineri să poată să plătească salariile. Și ne dorim ca activitatea să continue normal, după care, sigur, în urma anchetei penale, să se recupereze prejudiciul și să fie sancționați oamenii care au încălcat legea", a declarat premierul, întrebat despre ancheta procurorilor în cazul Lukoil.

Ponta a precizat că nu este vorba de niciun fel de conotație politică pe acest subiect.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Așa o fi?

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"