Patriarhul va oficia miercuri Sfânta Liturghie, la Catedrala patriarhală, la opt ani de la întronizarea sa

Patriarhul va oficia miercuri Sfânta Liturghie, la Catedrala patriarhală, la opt ani de la întronizarea sa

Patriarhul Daniel va oficia miercuri, la Catedrala patriarhală, Sfânta Liturghie, la opt ani de la întronizarea sa. De la ora 9,30, patriarhul va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală, înconjurat de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoți și diaconi, informează un comunicat al Patriarhiei Române transmis AGERPRES.

După Sfânta Liturghie, de la ora 11,30, va fi oficiată slujba de Te Deum, ca "mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru ajutorul primit în slujirea cu credincioșie a Bisericii Ortodoxe Române și a poporului român", menționează sursa citată.

De la ora 12,00, va avea loc un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele de felicitare din partea reprezentanților autorităților de stat centrale și locale, precum și ai altor instituții publice.

La eveniment vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanți ai autorităților de stat centrale și locale, ai altor instituții publice, personalități ale vieții publice românești, membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, clerici și mireni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public