Patriarhul va oficia miercuri Sfânta Liturghie, la Catedrala patriarhală, la opt ani de la întronizarea sa

Patriarhul va oficia miercuri Sfânta Liturghie, la Catedrala patriarhală, la opt ani de la întronizarea sa

Patriarhul Daniel va oficia miercuri, la Catedrala patriarhală, Sfânta Liturghie, la opt ani de la întronizarea sa. De la ora 9,30, patriarhul va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală, înconjurat de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoți și diaconi, informează un comunicat al Patriarhiei Române transmis AGERPRES.

După Sfânta Liturghie, de la ora 11,30, va fi oficiată slujba de Te Deum, ca "mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru ajutorul primit în slujirea cu credincioșie a Bisericii Ortodoxe Române și a poporului român", menționează sursa citată.

De la ora 12,00, va avea loc un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele de felicitare din partea reprezentanților autorităților de stat centrale și locale, precum și ai altor instituții publice.

La eveniment vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanți ai autorităților de stat centrale și locale, ai altor instituții publice, personalități ale vieții publice românești, membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, clerici și mireni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”