Patronul Alistar Security şi alte şapte persoane, reţinuţi în dosarul de evaziune de 3 milioane de euro

Patronul Alistar Security şi alte şapte persoane, reţinuţi în dosarul de evaziune de 3 milioane de euro

Patronul Alistar Security, Dan Alistar, a fost reţinut, alături de alte şapte persoane, în dosarul de evaziune şi spălare de bani, cu prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti urmând să ceară instanţei arestarea preventivă a acestora.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii i-au reţinut, marţi seară, pe Dan Alistar, pe nepoata acestuia, Melania Alistar, precum şi pe Carmen Nicolae, Cătălin Bogdan, Temistocle Bejan, Ionel Popa, Aziz Ciftci şi Nicolae Iosub.

Cei opt urmează să fie prezentaţi, miercuri, instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Patronul firmei Alistar Security şi alte 57 de persoane au fost ridicaţi, marţi, cu mandat de aducere, după ce poliţiştii bucureşteni au descins la 75 de adrese din Bucureşti şi din opt judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul produs în acest fel bugetului de stat a fost estimat la aproximativ trei milioane de euro, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că patronul firmei de pază ar fi folosit mai multe firme "fantomă", care ar fi prestat servicii fictive pentru Alistar Security, pe care societatea le-ar fi achitat doar în acte, astfel încât să îşi poată deduce TVA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu