Percheziții DIICOT la contrabandiști cu țigări în Caraş şi Timiş

Percheziții DIICOT la contrabandiști cu țigări în Caraş şi Timiş

Procurorii DIICOT au efectuat marți 35 de percheziții în județele Caraș-Severin și Timiș la persoane suspectate de contrabandă cu țigări, 30 de persoane urmând a fi aduse la audieri.

"Începând cu anul 2014, suspectul M.G. a constituit un grup infracțional organizat, care a desfășurat o activitate de amploare pe segmentul pieței negre a produselor accizabile. Activitatea infracțională a grupării a fost structurată pe trei mari paliere. Astfel, liderul grupului a creat un segment responsabil cu aprovizionarea, un palier responsabil cu transportul și depozitarea precum și palierul de distribuție stradală", se arată în comunicat.

Procurorii precizează că activitatea grupării se desfășura după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membrii grupului, legătura fiind asigurată de către lider.

Mai mult, erau folosiți termeni codați pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii, asigurarea transporturilor prin folosirea de antemergători și stații de emisie recepție, existând suspiciunea că au traficat 77.000 de pachete de țigări.

Conform unui comunicat al DIICOT, la percheziții mai participă ofițeri de poliție judiciară ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul de Informații și Protecție Internă Caraș-Severin.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș Severin și al Inspectoratului de Jandarmi Caraș-Severin și Timiș. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

4 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina