PERCHEZIŢII DIICOT la persoane care au OBLIGAT fete dintr-un centru de asistenţă socială să se prostitueze

PERCHEZIŢII DIICOT la persoane care au OBLIGAT fete dintr-un centru de asistenţă socială să se prostitueze

Procurorii DIICOT fac 12 percheziţi, joi, în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, la membrii unei grupări care ar fi ar fi obligat minore dintr-un centru de asistenţă socială din Târgovişte să se prostitueze. Anchetatorii au fost sesizaţi de o femeie care era supraveghetor în centru.

Procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT efectuează, joi, 12 percheziții domiciliare în județele Dâmbovița și Prahova, precum și în municipiul București, într-un dosar care vizează săvârșirea de către mai multe persoane a infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism și act sexual cu un minor.

Persoanele vizate sunt suspectate că, începând cu anul 2014, au recrutat, transportat și adăpostit mai multe minore instituționalizate într-un centru de minori din municipiul Târgoviște, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, pentru a obține foloase materiale, potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

"De asemenea, s-a stabilit ca o angajată din cadrul DGASPC Dâmbovița — Complexul de Servicii Sociale Floare de Colț, în calitate de supraveghetor, i-a ajutat cu intenție pe suspecți să exploateze sexual doua minore", se precizează în comunicat.

În urma descinderilor, la sediul Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT vor fi conduse pentru audieri 60 de persoane.

La perchezițiile efectuate în dosarul instrumentat de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești au mai participat ofițeri ai structurilor de combatere a criminalității organizate din Râmnicu Vâlcea, Târgoviște și Ploiești, precum și jandarmi din județele Argeș și Dâmbovița.

"Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române", se mai arată în comunicatul DIICOT. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu