Percheziţii DNA la PRIMĂRIA Ploieşti/Primarul Iulian Bădescu, va fi AUDIAT la DNA

Percheziţii DNA la PRIMĂRIA Ploieşti/Primarul Iulian Bădescu, va fi AUDIAT la DNA

Procurorii DNA fac, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii la Ploieşti, între care una la sediul Primăriei şi alta la locuinţa edilului Iulian Bădescu (PSD), într-un dosar vizând modul în care Consiliul Local a finanţat echipa de fotal Petrolul Ploieşti, afirmă surse judiciare.

Surse din Primăria Ploieşti spun că anchetatorii au un mandat în baza căruia percheziţionează biroul primarului Iulian Bădescu, care nu se află la sediul instituţiei, iar anchetatorii discută cu viceprimarul Raul Petrescu (UNPR).

O altă percheziţie are loc la locuinţa primarului Bădescu, situată în cartierul Albert, o zonă exclusivistă situată la ieşirea din Ploieşti către Câmpina.

Surse judiciare spun că descinderile au loc într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi care vizează modul de finanţare a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la Consiliul Local.

 Iulian Băsescu, lider al PSD Ploieşti, este la primul mandat de primar, după ce în perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

În decembrie 2012, Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea câtorva milioane de euro de la bugetul local, suma finală variind în funcţie de performanţele competiţionale ale echipei Petrolul. Întrucât echipa a câştigat Cupa României şi s-a plasat pe un loc de top în Campionatul Naţional, suma finală aprobată a fost de trei milioane de euro, bani care să fie folosiţi, conform contractului, pentru salariile şi premiile jucătorilor şi ale staff-ului.

La începutul anului trecut, DNA a deschis o anchetă în acest caz, consilierii locali, dar şi primarul Iulian Bădescu fiind chemaţi pentru audieri în acest dosar, în care investigaţia nu s-a finalizat.

Gruparea Petrolul Ploieşti traversează o criză financiară de la sfârşitul anului trecut, acţionarii Daniel şi Nicolae Capră precum şi directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

În 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societăţii care administrează clubul Petrolul Ploieşti de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.

Acţionarii Petrolul Ploieşti, Daniel şi Nicolae Capră, şi directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimişi în judecată în decembrie 2014 sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, se află în arest la domiciliu după ce iniţial au fost arestaţi preventiv.

Comunicat DNA

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013-2014.
În cursul zilei de 03 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații, situate în municipiul Ploiești, dintre care una este sediul unei instituții publice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria