Percheziții Miercurea Ciuc: Finanțarea amenajării unui parc a fost supradimensionată de 100 de ori (surse)

Szoke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, este suspectat că ar fi favorizat la licitație o firmă care a obținut contractul de amenajare a unui parc, proiect a cărui finanțare a fost supradimensionată de 100 de ori, potrivit unor surse judiciare. Viceprimarul Szoke, în calitate de președinte al comisiei de evaluare a ofertelor, ar fi favorizat societatea bucureșteană Garden Center Group, care a primit un contract de lucrări în valoare estimată de peste 1,3 milioane de lei, cofinanțat din bugetul Administrației Fondului de Mediu. Lucrările au constat în curățarea de gunoaie a unei zone verzi și amenajarea unui parc de mici dimensiuni.

Conform acelorași surse, administrația locală Miercurea Ciuc a acceptat, după finalizarea proiectului, plăți pentru lucrări aferente unei suprafețe de teren de 100 de ori mai mare decât cea reală.

În urma plăților nejustificate, bugetele Ministerului Mediului și municipiului Miercurea Ciuc ar fi fost prejudiciate cu cel puțin 188.000 de lei. Prejudiciul ar fi fost produs în condițiile în care viceprimarul ar fi știut că suprafața reală a zonei amenajate era cu mult mai mică decât cea pentru care a semnat actele de aprobare a cheltuielilor.

Procurorii DNA efectuează miercuri percheziții în nouă locații situate în județele Harghita, Mureș și Ilfov, una dintre acestea fiind sediul unei instituții publice, într-o cauză ce vizează fapte comise în perioada 2007 — 2015.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 — 2015. În cursul zilei de 29 aprilie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în județele Harghita, Mureș și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Procurorii efectuează miercuri percheziții la Primăria Miercurea Ciuc, iar, potrivit unor surse judiciare, ar fi vizat primarul și un viceprimar, faptele având legătură cu atribuirea unor contracte de achiziții publice în schimbul primirii unor sume de bani. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este graficul estimat după care ar putea evolua epidemia în România. A fost consultat inclusiv de premi…

2 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

3 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

4 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea