Perchezițiile DNA din Suceava și Botoșani vizează o grupare de contrabandă cu țigări din Ucraina (surse)

Perchezițiile efectuate marți de procurorii DNA în județele Suceava și Botoșani vizează o grupare specializată în trafic de țigări provenite din Ucraina, potrivit unor surse judiciare. Gruparea este coordonată de Vitaliy Ivan Nymyzhan, care are dublă cetățenie, ucraineană și română. Acesta este suspectat că i-ar fi oferit în repetate rânduri mită fostului șef al Sectorului Poliției de Frontieră Siret, Nelu Fediuc, trimis deja în judecată într-un dosar de corupție, pentru a-i permite să introducă în țară țigări de contrabandă provenite din Ucraina.

Conform acelorași surse, între anii 2008 și 2013, Nymyzhan i-a plătit lunar lui Fendiuc sume de până la 2.000 de euro ca taxă de protecție.

Vitaliy Ivan Nymyzhan ar fi dat din nou o mită de 2.000 de euro în luna martie a acestui an, pentru a i se facilita introducerea în țară a 19 baxuri de țigări din Ucraina, ascunse în mai multe compartimente ale unui autovehicul special adaptat. Țigările de contrabandă ar fi fost ulterior depozitate într-o clădire din orașul Siret.

Procurorii DNA au efectuat marți percheziții în 15 locații din județele Suceava și Botoșani într-un dosar ce vizează suspiciuni de corupție și contrabandă.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și contrabandă, comise în perioada 2013-2015. În cursul zilei de 21 aprilie, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații situate în județele Suceava și Botoșani, reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Nelu Fediuc, șef al Sectorului Poliției de Frontieră Siret la data faptelor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 13 octombrie 2014 pentru patru infracțiuni de luare de mită, patru infracțiuni de influențare a declarațiilor și o infracțiune de tentativă la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, Nelu Fediuc, în calitate de șef al Sectorului Poliției de Frontieră Siret și șef al Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți, a asigurat protecție în Vama Siret unor persoane sau grupuri organizate infracționale, de la care a pretins și primit în schimb diverse sume de bani sau alte foloase patrimoniale sau nepatrimoniale, stabilind așa-numita taxă lunară de protecție. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă