Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Peste 166.000 absolvenți de gimnaziu, așteptați să susțină probele Evaluării Naționale. Astăzi - proba scrisă la limba și literatura română  

Elevii care au absolvit clasa a VIII sunt așteptați astăzi, 23 iunie, la prima probă a Evaluării Naționale – proba scrisă la limba și literatura română.

Conform datelor Ministerului Educații Naționale, la acest examen sunt așteptați 166.617 elevi. Examenul se desfășoară după aceeași metodologie ca și anul trecut, rezultatele obținute vor avea însă o pondere mai mare în media de admitere care se calculează având la bază rezultatele acestui examen și media de absolvire a claselor V-VIII, respectiv 75%, față de 50% până acum.

Marți, 24 iunie, elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă, iar mirecuri, 25 iunie, probele se încheie cu cea scrisă la Matematică.  Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16:00, după care vor putea fi depuse contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

Examenul va fi supravegheat video, ca și în anii trecuți, în plus în acest an camerele video fiind montate și în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și în sălile de evaluare.

În prima etapă de admitere pe locurile disponibile în învățământul liceal, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora sunt așteptați, în perioada 4 – 8 iulie, pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere, asistați de diriginți. În 15 iulie 2014, după alte etape care presupun verificarea datelor din fișe, efectuarea eventualelor corecturi și transmiterea datelor corecte către minister are loc prima  repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UAUU! Fifore, din cauza asta te-a schimbat Dragnea? Dezvăluiri și documente șocante despre MAFIA PSD din Minis…

2 Cod ROȘU! DIICOT, cu PSD la butoane, a cerut dosarul 10 August de la Parchetul militar „pentru studiu”. Se ana…

3 SURSE PSD face mari presiuni la CCR pentru invalidarea referendumului pe justiție inițiat de președinte! Dorne…

4 BREAKING Începe ÎNGROPAREA României! Parlamentul a votat Legea Pensiilor, cu impact bugetar de 33 miliarde de …

5 Zegrean / Adoptarea Codului Administrativ prin OUG nu se justifică sub nicio formă! Dacă am avea o Curte Consti…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X