Peste 166.000 absolvenți de gimnaziu, așteptați să susțină probele Evaluării Naționale. Astăzi - proba scrisă la limba și literatura română  

Peste 166.000 absolvenți de gimnaziu, așteptați să susțină probele Evaluării Naționale. Astăzi - proba scrisă la limba și literatura română  

Elevii care au absolvit clasa a VIII sunt așteptați astăzi, 23 iunie, la prima probă a Evaluării Naționale – proba scrisă la limba și literatura română.

Conform datelor Ministerului Educații Naționale, la acest examen sunt așteptați 166.617 elevi. Examenul se desfășoară după aceeași metodologie ca și anul trecut, rezultatele obținute vor avea însă o pondere mai mare în media de admitere care se calculează având la bază rezultatele acestui examen și media de absolvire a claselor V-VIII, respectiv 75%, față de 50% până acum.

Marți, 24 iunie, elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă, iar mirecuri, 25 iunie, probele se încheie cu cea scrisă la Matematică.  Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16:00, după care vor putea fi depuse contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

Examenul va fi supravegheat video, ca și în anii trecuți, în plus în acest an camerele video fiind montate și în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și în sălile de evaluare.

În prima etapă de admitere pe locurile disponibile în învățământul liceal, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora sunt așteptați, în perioada 4 – 8 iulie, pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere, asistați de diriginți. În 15 iulie 2014, după alte etape care presupun verificarea datelor din fișe, efectuarea eventualelor corecturi și transmiterea datelor corecte către minister are loc prima  repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

5 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO