Peste 30 de percheziții în județele Argeș, Suceava, Satu Mare și Galați, la suspecți de contrabandă cu țigări și spălare de bani

Peste 30 de percheziții în județele Argeș, Suceava, Satu Mare și Galați, la suspecți de contrabandă cu țigări și spălare de bani

Zeci de percheziții sunt efectuate joi în județele Argeș, Suceava, Satu Mare și Galați, la domiciliile unor persoane suspectate de contrabandă cu țigări și spălare de bani, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești.

"Sunt efectuate 27 de percheziții pe raza județului Argeș, două în județul Suceava, două în județul Satu Mare și trei în județul Galați, la persoane bănuite că, începând cu anul 2014, ar fi constituit sau, după caz, ar fi aderat ori sprijinit o grupare infracțională organizată, în scopul săvârșirii de infracțiuni de contrabandă cu țigări și spălare de bani. La activități participă și polițiști de la Combaterea criminalității organizate din Suceava, Galați și Satu Mare, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, de la Centrul Chinologic Sibiu și Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, cu patru efective canine 'detectare tutun'", se precizează într-un comunicat al BCCO Pitești.

Potrivit procurorilor DIICOT, grupul infracțional constituit la Pitești se specializase în comercializarea de țigări de contrabandă aduse din județele de frontieră.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, un număr de 16 suspecți au organizat pe raza municipiului Pitești o rețea clandestină de distribuție și vânzare a țigărilor provenind din contrabandă, având roluri bine stabilite în ceea ce privește aprovizionarea, distribuția, depozitarea, vânzarea en-gros și en-detail. S-a reținut că membrii grupului au stabilit legături permanente cu sursele de aprovizionare din județele Suceava, Galați și Satu Mare, fiind folosite identități false și metode specifice de disimulare a livrărilor și plăților", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Prejudiciul cauzat bugetului statului prin activitatea infracțională a fost estimat aproximativ 2,4 milioane de lei.

În urma descinderilor, 34 de persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski