Peste 73.000 de euro băgaţi la Vâlcea într- o toaletă publică

Autorităţile din Râmnicu Vâlcea au alocat peste 73.00 de euro pentru construirea unei toalete publice în parcul din centrul oraşului, investiţia, iniţiată de fostul primar Emilian Frâncu, condamnat pentru corupţie, fiind aprobată de majoritatea consilierilor locali ai oraşului.

Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat, în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii mai, construirea unei toalete al cărei preţ depăşeşte 73.000 de euro, aceasta urmând să fie amplasată în parcul "Mircea cel Bătrân" din centrul municipiului.

Hotărârea numărul 110 a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, prin care se aprobă Studiul de fezabilitate "amenajare toaletă publică în parcul Mircea cel Bătrân", prevede aprobarea devizului general în valoare de 332.577 lei cu TVA, respectiv 73.304 de euro pentru construirea unei toalete publice în parcul din centrul oraşului. Această hotărâre a fost aprobată în unanimitate de 13 dintre cei 23 de consilieri locali prezenţi la şedinţă, respectiv de aleşii locali ai PSD, UNPR şi PPDD.

 Această investiţie a fost iniţiată în luna decembrie a anului trecut, iar între timp a fost realizat studiul de fezabilitate care prevede costurile construcţiei.

Toaleta publică va fi construită, conform proiectului, pe două niveluri, unul suprateran, destinat exclusiv persoanelor cu dizabilităţi şi unul subteran, destinat persoanelor care nu au probleme de accesibilitate.

 Primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gigi Matei, a declarat că autorităţile locale sunt obligate să realizeze investiţia întrucât a fost făcut studiul de fezabilitate.

"S-a plătit proiectarea, 260 de milioane (lei vechi – n.r.) şi eu sunt obligat să pun în practică, pentru că legea spune că în momentul în care se fac cheltuieli de consultanţă, de proiectare pentru un obiectiv, el trebuie realizat, pentru că altfel atrage răspunderea penală", a spus Gigi Matei.

Potrivit primarului interimar Gigi Matei, fostul primar Emilian Frâncu, care în prezent se află în detenţie, având o condamnare definitivă pentru corupţie, este cel care a semnat contractul pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate.

Primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea a mai spus că pentru construirea toaletei publice se va lansa pe SEAP licitaţia publică, iar "preţul va scădea considerabil”.

 

Sursa: comisarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!

5 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani