Ponta: Cu președintele a fost o neînțelegere pe tema Codului Silvic, mie nu mi-a fost transmis raportul SRI

Ponta: Cu președintele a fost o neînțelegere pe tema Codului Silvic, mie nu mi-a fost transmis raportul SRI

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seară că între el și președintele Klaus Iohannis a fost "o neînțelegere" pe tema Codului Silvic și că i-a "dezamăgit" pe cei care credeau că va izbucni un scandal cu șeful statului de la acest subiect.

"A fost o neînțelegere. (...) I-am dezamăgit (pe cei care sperau că va începe un scandal cu președintele-n.r)", a afirmat Ponta, la România TV.

Șeful Guvernului a adăugat că el nu a primit niciun raport al SRI pe această temă dar că a avut o discuție lămuritoare cu președintele Iohannis.

"Eu nu cunosc niciun raport SRI, mie nu mi-a fost transmis. (...) Am discutat cu domnul Iohannis și ne-am lămurit foarte clar care sunt acuzațiile mele la adresa parlamentarilor PNL. Lucrurile rămân așa, iar dreptul meu politic, ca prim ministru și lider al PSD, de a mă război cu parlamentarii de la PNL, e un lucru pe care nu mi l-a contestat nimeni, Doamne ferește!", a explicat prim ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit un răspuns de la SRI arătând că nu există niciun indiciu că în cazul Codului silvic s-ar fi făcut trafic de influență și că nu-l va acționa în instanță pe premierul Victor Ponta.

"Am primit un răspuns. Răspunsul este foarte simplu: nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influență în chestiunea Codului silvic", a declarat Iohannis, la Aeroportul "Henri Coandă", înainte de plecarea la Riga, întrebat dacă a primit de la SRI un răspuns referitor la afirmațiile premierului Victor Ponta.

El a subliniat că nu-l va acționa în instanță pe premierul Ponta. "Cred că cei care au trebuit să tragă învățăminte le-au tras. Este speranța mea. Nu voi acționa în instanță pe cel care a făcut afirmațiile false, fiindcă între timp, într-un fel, și-a cerut scuze".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 Noi amănunte picante