Ponta despre respingerea Codului Fiscal: Poate se dorește să fim o colonie, nu o țară puternică economic

Ponta despre respingerea Codului Fiscal: Poate se dorește să fim o colonie, nu o țară puternică economic

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri seară, că unul dintre motivele pentru care președintele Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal poate fi acela că șeful statului a preferat să pună în aplicare interese externe care nu doresc o Românie cu o economie puternică. * Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament * Ponta: Decizia lui Iohannis privind Codul fiscal este ori pur politică, ori luată în afara țării

"Ori e un gen de joc de blocaj politic (...) de foarte joasă factură (...) ori este vorba de interese externe României, domnul Iohannis nu a avut ce să facă decât să le pună în aplicare. (...) În ultimul an și jumătate uitați-vă câte companii din străinătate și-au deschis și continuă să-și deschidă fabrici, mijloace de producție, centre de servicii de IT, centre de pregătire. Asta înseamnă că unii pierd afaceri pentru că se mută în România. (...) Poate că nu se dorește ca România să fie puternică economic, se dorește să fim așa... o colonie care cumpără bunuri produse de alții. Dar eu cred că datoria și a mea ca prim ministru și a președintelui României este să apărăm România și nu să îi apărăm pe alții care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întărește", a afirmat Ponta într-o intervenție telefonică la România TV.

Premierul a mai afirmat că președintele pierde foarte mult din punct de vedere politic în urma respingerii Codului Fiscal.

"Politic, domnul Iohannis pierde foarte mult și pierde mai ales în fața celor care l-au votat și care au auzit anul trecut în programul domniei sale și în programul PNL-ului despre reducerea TVA la 19%. Acum, când a fost adoptată, e contra", a afirmat Ponta.

Acesta a calificat drept "o minciună transmisă pe surse de vreun consilier prezidențial" informația vehiculată vineri potrivit căreia respingerea Codurilor ar fi survenit discuțiilor șefului statului cu conducerea BNR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…