Ponta: Introducerea cardurilor de sănătate este o măsură bună; mă așteptam la opoziție

Ponta: Introducerea cardurilor de sănătate este o măsură bună; mă așteptam la opoziție

Introducerea cardurilor de sănătate reprezintă o măsură bună, care trebuie implementată, a declarat, sâmbătă, la Târgoviște, premierul Victor Ponta, care a adăugat că, "indiferent de lobby-ul și de dezinformarea și de propaganda împotrivă", este foarte hotărât "să ducă această bătălie la bun sfârșit''.

* Iohannis: Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate

Premierul a reafirmat că informația potrivit căreia s-ar fi găsit carduri de sănătate blocate în bancomate nu a fost reală.

''Cardul de sănătate este un proiect vechi, am lucrat foarte bine cu domnul Bușoi când era președintele Casei (CNAS — n.r.), după aceea domnul Ciurchea, cu SRI, cu STS și va însemna următorul lucru: doar anul ăsta cel puțin 300 de milioane de euro facem economii, bani care rămân toți la Sănătate. Sigur că mă așteptam să fie supărați, să auzim 2.500 de carduri blocate în bancomate. Bineînțeles că a fost o minciună, nu era niciun card. Că mii de oameni la cozi, că alte lucruri...'', a precizat Ponta.

Prim-ministrul a subliniat că este hotărât să implementeze această măsură pentru a combate frauda în Sănătate.

''Dar, vreau să vă spun următorul lucru: cât voi fi premier, până în 2016, după 2016, evaziunea fiscală trebuie combătută, frauda în Sănătate trebuie combătută și, indiferent de lobby-ul și dezinformarea și de propaganda împotrivă, sunt foarte hotărât să duc această bătălie la bun sfârșit pentru că este o bătălie bună pentru România. Repet 800 de milioane de euro în patru luni din TVA recuperate, 300 de milioane la servicii medicale doar anul ăsta. Un miliard de euro. Merită un miliard de euro să primesc câteva înjurături de la cei deranjați'', a afirmat Ponta.

Victor Ponta a participat, sâmbătă, la evenimentul "1.000 de noi activiști PES pentru o stângă europeană", organizat de PES activists România la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...