Ponta: Liviu știe că are mandatul meu de premier pe masă, sunt convins că îl va folosi

Ponta: Liviu știe că are mandatul meu de premier pe masă, sunt convins că îl va folosi

Premierul Victor Ponta a declarat duminică la Congresul PSD că Liviu Dragnea are mandatul său de premier "pe masă" și că este convins că liderul social-democraților va folosi acest mandat spre "binele tuturor".

"Liviu știe foarte bine, din prima zi, că are mandatul meu de prim-ministru pe masă. Sunt convins că îl va folosi spre binele nostru, al tuturor. Și, deocamdată, mergem, guvernăm bine și putem să facem și în 2016 o mulțime de lucruri bune care să arate că doar PSD-UNPR-ALDE pot să guverneze bine România. Asta vreau să fac și sper să am sprijinul dvs. (...) Glumeam că doar PSD poate să treacă moțiune de cenzură, nimeni altcineva, așa că să-mi spuneți când e momentul. Să-mi spuneți să ne pregătim, dacă e cazul. Că noi știm să trecem moțiuni de cenzură, însă sunt absolut convins că în această formulă guvernarea va merge foarte bine", a afirmat Ponta de la tribuna Congresului PSD.

Premierul le-a spus delegaților la Congres că nu mai candidează la nicio funcție pentru că "cea mai mare onoare și mândrie" din viața sa a fost să fie președinte al PSD.

"Mă emoționați. (...) Modelul meu politic, domnul Blair, spunea că: "În politică de două ori ești foarte-foarte aplaudat. Prima dată când ești ales lider al partidului și a doua oară când te retragi". Vă mulțumesc că nu m-ați dezamagit", a mai spus prim-ministrul, în aplauzele sălii.

Ponta a adăugat că îi va vota pe toți care candidează pentru funcții în partid pentru că nu vrea să lase "pe cineva supărat".

"Glumeam mai devreme pe hol cu colegul și prietenul nostru Marian Oprișan și îi spuneam: "Marian, iată, se termină cinci ani și jumătate de dictatură a lui Ponta!". Și el mi-a zis: "Aoleu! Să vedem ce vine!"", a relatat premierul, precizând însă că PSD are nevoie de un lider puternic.

Potrivit lui Ponta, așa cum PSD a renăscut de fiecare dată, așa va face și el, alături de social-democrați.

"În 2010 am spus că PSD este ca pasărea Phoenix. Când toți se gândesc că e cenușă, de fiecare dată renaștem. Eu fac parte din PSD. Am și eu puterea de renaștere, dar doar alături de dumneavoastră", a afirmat prim-ministrul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 Interesante amănunte...

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....