Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Prahova: Omul de afaceri Alexandru Zamfir, reținut în dosarul Apa Nova, pus sub control judiciar

Omul de afaceri Alexandru Zamfir, administrator al SC Funvertising, care a fost reținut, joi, de DNA Ploiești în dosarul Apa Nova, a fost pus sub control judiciar, el fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și complicitate la spălarea banilor. Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii anticorupție care instrumentează dosarul Apa Nova au dispus, vineri, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul Alexandru Zamfir, acuzat că a acționat în complicitate cu francezii Bruno Roche și Laurent Lalague, foști directori ai Apa Nova.

Conform anchetatorilor, în cauză există date și probe potrivit cărora, în perioada anilor 2012 — 2014, inculpatul Bruno-Daniel-Paul și suspectul Laurent Lalague, în calitate de administratori ai SC Apa Nova SA București și directori generali ai aceleiași societăți, beneficiind de complicitatea inculpatului Alexandru Zamfir, au participat la realizarea unui circuit comercial și financiar fictiv care a avut drept scop înregistrarea, în contabilitatea societății furnizoare de apă, a unor achiziții fictive având ca obiect presupuse prestări de servicii și achiziții mărfuri de la un număr de trei firme, printre care și cea administrată de Zamfir.

'Aceste firme procedau la emiterea unor facturi false care să favorizeze SC Apa Nova SA București, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și a TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale "tip fantomă". Prin aceste operațiuni ilicite se urmărea deducerea nelegală a TVA și diminuarea bazei de impozitare (impozit pe profit)', arată procurorii.

Potrivit comunicatului citat, cele trei persoane operau retrageri de numerar imediat după alimentarea contului, ridicau frecvent sume de bani în numerar, în valori mari, având drept explicații 'achiziții mărfuri' și efectuau rulaje deosebit de mari în conturile persoanelor fizice implicate, fără justificare legală.

'Spre exemplu, doar în cazul unei facturi a fost stabilit un prejudiciu minim în sumă de 263.820 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA legal datorat bugetului general consolidat al statului, la care se adaugă suma de 817.842 lei, reprezentând prejudiciul minim produs prin comiterea infracțiunii de spălare a banilor', susțin procurorii.

Pe perioada controlului judiciar, Alexandru Zamfir trebuie să respecte mai multe obligații, între care acelea de a nu părăsi țara fără încuviințarea organelor judiciare și de a nu comunica direct sau indirect cu persoane implicate în acest dosar.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

2 VIDEO Înregistrări care vor arunca în aer PSD! RISE Project anunță dezvăluiri fără precedent!

3 VIDEO S-a detonat NUCLEARA! Cum s-a pus la cale LINȘAREA mediatică a șefei DNA!

4 BREAKING! Curtea Supremă, lovitură MORTALĂ pentru CCR? Pică toate deciziile care au UCIS Justiția?

5 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru