Președintele Iohannis participă duminică la Bruxelles la Summitul UE-Turcia

Președintele Iohannis participă duminică la Bruxelles la Summitul UE-Turcia

Președintele Klaus Iohannis, va participa duminică, 29 noiembrie a.c., la Summitul Uniunea Europeană - Turcia, care se va desfășura la Bruxelles, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Administrația Prezidențială.

Summitul de la Bruxelles are ca obiectiv consolidarea relațiilor pe multiple planuri dintre Uniunea Europeană și Turcia. Vor fi dezbătute cu prioritate aspecte legate de domeniul migrației, unde Turcia joacă un rol foarte important în controlul fluxurilor migratorii către Uniune. Vor mai fi abordate teme legate de procesul de negociere a aderării Turciei la Uniunea Europeană, precum și procesul de liberalizare a regimului de vize al Uniunii pentru cetățenii turci, menționează comunicatul Președinției.

Potrivit sursei citate, șeful statului va participa luni, 30 noiembrie, și la cea de-a XXI-a Conferință a Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, care va avea loc la Paris.

La deschiderea Conferinței Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice vor lua parte șefi de stat și guvern din peste 145 de țări. Miza principală a conferinței, care se va desfășura la Paris, în perioada 30 noiembrie — 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internațional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic și aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internațional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambițioase și obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră și să fie în linie cu ultimele descoperiri științifice și tehnologice, mai evidențiază comunicatul menționat. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc