Președintele Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care efectuează o vizită oficială la București. Cei doi au convorbiri oficiale, iar apoi vor susține o declarație de presă. De asemenea, președintele Iohannis va oferi un dejun de lucru în onoarea secretarului general al NATO.

În cursul dimineții de joi, Jens Stoltenberg s-a întâlnit cu ministrul Apărării, Mircea Dușa, cu premierul interimar Gabriel Oprea și cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Prima întâlnire a președintelui Iohannis cu Jens Stoltenberg a avut loc la Bruxelles, în prima vizită externă pe care șeful statului a făcut-o după preluarea mandatului.

"Astăzi, l-am asigurat pe dl secretar general de întreaga susținere pentru eforturile Alianței și am reiterat invitația de a vizita România. Vom conveni împreună un moment potrivit pentru acest lucru", anunța Iohannis, la 16 ianuarie, după întâlnirea cu secretarul general al NATO.

De asemenea, Iohannis s-a întâlnit cu secretarul general al NATO la reuniunea Consiliului European de Vară, ocazie cu care cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind măsurile pe care Organizația le are în vedere pentru a face față provocărilor mediului de securitate actual. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…