Președintele l-a trecut în rezervă pe înlocuitorul lui George Scutaru

Președintele l-a trecut în rezervă pe înlocuitorul lui George Scutaru

Președintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul Ion Oprișor, consilierul său pe probleme de apărare.

Pe 6 martie 2015, Klaus Iohannis lua decizie eliberării din funcţie a consilierului pe probleme de securitate naţională, George Scutaru. În locul acestuia a fost numit generalul Ion Oprişor, secretarul CSAT. Oprişor a fost trecut în rezervă în 2008, însă a fost ulterior reactivat de Traian Băsescu. Marţi, 31 martie, Klaus Iohannis l-a trecut din nou în rezervă pe generalul Ion Oprişor.

Preşedintele a semnat azi un "Decret privind trecerea în rezervă a domnului general Oprișor Ion din Ministerul Apărării Naționale", potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Generalul Ion Oprișor s-a născut pe 10 martie 1955, în comuna Deagurile, județul Argeș. În data de 27 septembrie 2003, este numit ca expert în cadrul Departamentului Securității Naționale al Administrației Prezidențiale. El a fost adjunctul lui Viorel Bârloiu, secretarul general al CSAT în mandatul lui Ion Iliescu. La 1 noiembrie 2004 a fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea). În anul 2005 a absolvit Colegiul Național de Apărare. A fost numit la data de 1 mai 2005 în funcția de consilier în cadrul secretariatului Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT). După demisia din 6 ianuarie 2006 a generalului Viorel Bârloiu din funcția de consilier de stat și secretar al CSAT, atribuțiile acestuia au fost preluate, în mod neoficial, de către generalul Ion Oprișor. Abia după zece luni de la demisia lui Viorel Bârloiu, la data de 20 noiembrie 2006, președintele Traian Băsescu l-a numit oficial pe generalul Ion Oprișor în funcția de secretar al CSAT cu rangul de consilier de stat. La 23 decembrie 2006, Ion Oprișor a fost înaintat la gradul de general-maior (cu două stele) La data de 1 aprilie 2008 a fost avansat la gradul de general locotenent și trecut în rezervă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...