Președinție: România, interesată de un birou regional al Băncii Mondiale la București

România este interesată și dispusă să sprijine ideea înființării la București a unui birou regional al Băncii Mondiale, pentru politici și guvernanță în sfera sectorului public, a anunțat Administrația Prezidențială joi, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și directorul executiv al Grupului Băncii Mondiale Frank Heemskerk.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul întâlnirii dintre cei doi s-au purtat discuții referitoare la parteneriatul actual și viitor dintre România și Grupul Băncii Mondiale. Au fost abordate și subiecte privind consolidarea colaborării, în special în domeniul politicilor economice și guvernanței corporatiste, precum și utilizarea expertizei Băncii Mondiale în vederea implementării reformelor structurale și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

"Pentru Grupul Băncii Mondiale, România continuă să fie unul dintre cei mai importanți parteneri din regiunea Europei Centrale și de Est", arată Administrația Prezidențială.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi...

2 Ghiciți voi care dintre ăștia este președintele PSD al CJ Olt...

3 Măsuri dure anunţate de milionarul Romeo Dunca după preluarea şefiei Consiliului Judeţean Caraş-Severin

4 Poveste incredibilă! Mai mulți papagali care s-au învățat reciproc să înjure și să râdă la propriile obscenită…

5 Așa a ajuns PSD la 30%! / DOCUMENT Un candidat USR PLUS din județul Olt publică un proces verbal care arată că, …