Președinție: România, interesată de un birou regional al Băncii Mondiale la București

Președinție: România, interesată de un birou regional al Băncii Mondiale la București

România este interesată și dispusă să sprijine ideea înființării la București a unui birou regional al Băncii Mondiale, pentru politici și guvernanță în sfera sectorului public, a anunțat Administrația Prezidențială joi, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și directorul executiv al Grupului Băncii Mondiale Frank Heemskerk.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul întâlnirii dintre cei doi s-au purtat discuții referitoare la parteneriatul actual și viitor dintre România și Grupul Băncii Mondiale. Au fost abordate și subiecte privind consolidarea colaborării, în special în domeniul politicilor economice și guvernanței corporatiste, precum și utilizarea expertizei Băncii Mondiale în vederea implementării reformelor structurale și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

"Pentru Grupul Băncii Mondiale, România continuă să fie unul dintre cei mai importanți parteneri din regiunea Europei Centrale și de Est", arată Administrația Prezidențială.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 Voi știți cine e marmota asta?

4 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului