Președinție: România, interesată de un birou regional al Băncii Mondiale la București

Președinție: România, interesată de un birou regional al Băncii Mondiale la București

România este interesată și dispusă să sprijine ideea înființării la București a unui birou regional al Băncii Mondiale, pentru politici și guvernanță în sfera sectorului public, a anunțat Administrația Prezidențială joi, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și directorul executiv al Grupului Băncii Mondiale Frank Heemskerk.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul întâlnirii dintre cei doi s-au purtat discuții referitoare la parteneriatul actual și viitor dintre România și Grupul Băncii Mondiale. Au fost abordate și subiecte privind consolidarea colaborării, în special în domeniul politicilor economice și guvernanței corporatiste, precum și utilizarea expertizei Băncii Mondiale în vederea implementării reformelor structurale și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

"Pentru Grupul Băncii Mondiale, România continuă să fie unul dintre cei mai importanți parteneri din regiunea Europei Centrale și de Est", arată Administrația Prezidențială.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...