Prima extragere la Loteria Bonurilor Fiscale, în a doua zi de Paște; premii în valoare de 1 milion de lei

Prima extragere la Loteria Bonurilor Fiscale, în a doua zi de Paște; premii în valoare de 1 milion de lei

Prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale va avea loc luni, 13 aprilie, în a doua zi de Paște, iar valoarea premiilor "puse la bătaie" este de un milion de lei, a anunțat, joi, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Extragerea de luni este publică și va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, care va pune la dispoziție, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei în direct, se arată în comunicatul ANAF, remis joi AGERPRES.

"La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie — 28 martie 2015. Participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/ website și nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituțiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câștigătoare", precizează ANAF.

Extragerea din 13 aprilie a.c. va avea trei etape, în prima etapă se va extrage o bilă, reprezentând luna emiterii bonului, în etapa II se va extrage o bilă, reprezentând ziua emiterii bonului, iar în etapa III se vor extrage 3 bile, reprezentând valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și al C.N. 'Loteria Română' S.A. pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Potrivit ANAF, extragerea va avea loc în prezența unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și C.N. 'Loteria Română' S.A. iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere.

ANAF precizează că Loteria Română are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie iar acestea se vor efectua cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto.

"Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai a.c. inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 02 februarie — 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro", se menționează în comunicat.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a ANAF unde a fost depus originalul bonului fiscal câștigător eliberează o copie care poartă mențiunea 'conform cu originalul'.

Plata câștigurilor se face de către Ministerul Finanțelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticității și realității bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale ANAF. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 VIDEO Ca orice român obișnuit, Udrea și-a sărbătorit fetița care a împlinit doi ani la Disneyland Paris...