Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, dus la audieri la DNA Targu Mureş

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, dus la audieri la DNA Targu Mureş

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, este dus la audieri, luni seara, la DNA Targu Mures, dupa ce pe parcursul zilei procurorii anticoruptie au efectuat mai multe perchezitii, inclusiv la locuinta primarului si la sediul Primariei, anunta Agerpres.

Potrivit unor surse din cadrul Primariei, procurorii DNA au ridicat mai multe cutii cu documente iar primarul a fost urcat intr-o masina si va fi audiat in cursul serii, la Targu Mures.

Potrivit acelorasi surse, perchezitiile au inceput la locuinta primarului inca de la ora 6,00, precum si la sediul municipalitatii, iar in jurul orei 10,00 Mezei Janos a ajuns la primarie insotit de mascati si de procurori ai DNA. Aceleasi surse au mai spus ca procurorii DNA ar fi solicitat toate documentele legate de firma Monturist SRL, la care primaria detine 48%, dar au efectuat perchezitii si la o firma de topografie.

Primarul Mezei Janos nu a dorit sa comenteze, precizand ca va face declaratii dupa ce se vor finaliza perchezitiile. Mezei Janos se afla la al doilea mandat si este membru al Partidului Civic Maghiar.

Surse judiciare au declarat ca primarul din municipiul Gheorgheni este suspectat ca ar fi instrainat parcele de teren care apartin SC Monturist SRL, societate in care Consiliul Local Gheorgheni este asociat si membru fondator.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie din Targu Mures efectueaza luni perchezitii in 5 locatii situate in judetul Harghita, dintre care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

Acestia efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni de fals.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...