Procedurile disciplinare în cazul magistraților, prezentate de IJ la întâlnirea cu un judecător federal al SUA

Procedurile disciplinare în cazul magistraților, prezentate de IJ la întâlnirea cu un judecător federal al SUA

Inspecția Judiciară (IJ) a prezentat, în cadrul întâlnirii cu Gene Pratter, judecător federal al Statelor Unite ale Americii, atribuțiile instituției în derularea procedurilor disciplinare în cazul magistraților. Potrivit unui comunicat al IJ transmis AGERPRES, o delegație a IJ condusă de Lucian Netejoru, inspectorul șef, a primit vizita judecătorului federal Gene Pratter.

"Întâlnirea a debutat cu prezentarea rolului, structurii și atribuțiilor Inspecției Judiciare, cu accent pe derularea procedurilor disciplinare. Gene Pratter a prezentat câteva aspecte privind procedura disciplinară, activitatea de judecată, precum și principiile deontologiei profesionale aplicabile în Statele Unite ale Americii", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că inspectorii judiciari prezenți la întâlnire au avut ocazia să adreseze întrebări judecătorului american cu privire la sistemul judiciar din SUA, dar și cu privire la statutul judecătorilor și procurorilor aplicabil.

Vizita de lucru a judecătorului Gene Pratter la Inspecția Judiciară a fost organizată la inițiativa Ambasadei SUA la București. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…