Procesul privind arestarea lui Iulian Herțanu începe la ora 16,30

Procesul privind arestarea lui Iulian Herțanu începe la ora 16,30

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă miercuri, începând cu ora 16,30, cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, într-un dosar legat de fraudarea unui contract finanțat din fonduri europene.

De asemenea, DNA solicită arestarea altor două persoane, Mihail Marian Coman și Vladimir Răzvan Ciorbă.

Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost reținut în noaptea de marți spre miercuri de procurorii DNA — Serviciul Teritorial Ploiești pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și pentru evaziune fiscală.

Același acuzații au fost reținute și în cazul lui Mihail Marian Coman, administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiești și SC Indserv Proiect SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA (în calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012), și Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroești, județul Ilfov, SC CVR Activities Group SRL București și SC Gefam Pro SRL Dobroești, județul Ilfov.

În schimb, procurorii nu mai solicită arestarea lui Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL, reținut și el în acest dosar.

În aceeași cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală și s-a dispus măsura controlului judiciar față de Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, acuzat de sprijinirea unui grup infracțional organizat și folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite; deputatul Vlad Cosma (fiul lui Mircea Cosma) și deputatul Sebastian Ghiță, ultimii doi pentru infracțiunea de sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Acuzațiile se referă la modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic" de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...