Procurorii vor să-l aresteze pe deputatul Florin Popescu. El ar fi cerut mită 80 de tone de pui pe care le-ar fi dat alegătorilor în campania electorală

Procurorii vor să-l aresteze pe deputatul Florin Popescu. El ar fi cerut mită 80 de tone de pui pe care le-ar fi dat alegătorilor în campania electorală

UPDATEProcurorii anticorupţie cer încuviinţarea Camerei Deputaţilor de arestare preventivă a deputatului Popescu.

Anchetatorii precizează că, din probele analizate, rezultă că în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-ar fi cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 de lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

„Astfel, din probele administrate rezultă că infracţiunea ce ar fi fost săvârşită de inculpat este sancţionată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani şi există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, au mai spus procurorii.

UPDATEDeputatul a declarat la ieşirea din sediul DNA că dosarul are legătură cu campania electorală din anul 2012.

„Procurorii susţin că aş fi avut o înţelegere cu o firmă din Dâmboviţa şi că aş fi solicitat, în prisma funcţiei pe care am avut-o înainte, produse agricole pe care să le folosesc în campania electorală", a spus Florin Popescu.

Mai mult, acesta a precizat că a cerut un răgaz din partea anchetatorilor pentru a putea prezenta un punct de vedere.

„Am cerut un termen de o zi două pentru a studia dosarul împreună cu avocatul şi după aceea voi veni înapoi şi voi expune şi punctul meu de vedere", a mai arătat parlamentarul.

Popescu ar fi cerut mită zeci de tone de pui

Potrivit unui comunicat emis de DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Florian Aurelian Popescu, la data faptelor preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa al unui partid politic, în prezent deputat. Acesta este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii au precizat în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale că, în anul 2012, Florian Popescu, folosind influenţa şi autoritatea de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa al unui partid politic, i-ar fi cerut administratorului unor societăţi comerciale (denunţător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 de lei, pentru a o distribui cetăţenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.

Pentru a acoperi aceste fapte, omul de afaceri respectiv ar fi livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.

Detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor ar fi fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una din firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă.

„Justiţia să-şi facă datoria dacă sunt vinovat”

La intrarea în sediul DNA, acesta a precizat că a fost chemat pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile aduse într-un dosar de corupţie

„Am venit să iau la cunoştinţă acuzaţia dintr-un dosar. Justiţia să-şi facă datoria dacă sunt vinovat”, a declarat Florin Popescu la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă dosarul în care este vizat are legătură cu campania electorală din 2012, acesta a răspuns că la vremea respectivă nu era preşedinte de partid şi că fusese suspendat de Vasile Blaga. „Niciodată nu am fost trezorierul partidului, nici la nivel judeţean, nici la nivel naţional”, a completat Florin Popescu.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

3 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

4 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska