Reuniune a Task Force-ului România - SUA

Reuniune a Task Force-ului România - SUA

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță și adjunctul asistentului pentru afaceri europene și euroasiatice al secretarului de stat al SUA Hoyt Yee vor coprezida luni, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, cea de-a patra reuniune a Task Force-ului pentru implementarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE remis sâmbătă AGERPRES, cu acest prilej, va fi trecut în revistă stadiul cooperării bilaterale România — SUA și vor fi discutate obiectivele, liniile de acțiune și prioritățile de cooperare bilaterală în perioada următoare.

La eveniment, organizat în parteneriat cu Ambasada SUA la București, va participa și ambasadorul Hans Klemm. De asemenea, vor participa reprezentanți ai instituțiilor românești cu responsabilități în implementarea Declarației Comune și ai misiunii diplomatice a SUA în România.

"În marja sesiunii plenare, vor mai avea loc la sediul MAE o sesiune de consultări pe teme bilaterale și euro-atlantice de interes comun, precum și reuniunea Grupului de lucru pe probleme economice și comerciale din cadrul Task Force", informează comunicatul MAE.

În data de 13 septembrie 2011, la Washington D.C., a fost adoptată, la cel mai înalt nivel, Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii. Declarația reprezintă primul document politic bilateral care consacră, în scris, Parteneriatul Strategic dintre România și SUA și conține domeniile prioritare de cooperare bilaterală, amintește MAE.

În contextul adoptării Declarației Comune a fost decisă constituirea unui Task Force pentru implementarea acesteia. Misiunea principală a Task Force-ului o reprezintă stabilirea obiectivelor și direcțiilor de acțiune pentru extinderea și aprofundarea cooperării bilaterale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front