Revoluționarii, la instanța supremă pentru a depune plângere împotriva clasării dosarului Revoluției

Revoluționarii, la instanța supremă pentru a depune plângere împotriva clasării dosarului Revoluției

Circa 50 de revoluționari și urmași ai acestora au venit, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a depune plângeri împotriva rezoluției de clasare a dosarului Revoluției. Aceștia doresc ca judecarea plângerii lor împotriva deciziei de clasare a dosarului Revoluției să fie făcută, simbolic, pe 21 sau 22 decembrie 2015.

Asociația "21 Decembrie" a depus plângere împotriva rezoluției de clasare pe 12 decembrie iar vineri, membrii Asociației au venit să depună plângere în nume propriu, deoarece fiecare este parte în dosar.

"Asociația '21 Decembrie 1989' a deschis o nouă acțiune în justiție pentru infirmarea soluțiilor injuste date prin Ordonanțele procurorilor Secției Parchetelor Militare din data de 14 octombrie și 10 noiembrie și reluarea adecvată a cercetărilor în dosarele privind evenimentele din decembrie 1989, de către un grup de anchetatori profesioniști", se arată în plângerea Asociației depusă la instanța supremă.

Președintele Asociației "21 Decembrie", Teodor Mărieș, a anunțat pe 27 noiembrie că plângerea la decizia de clasare a dosarului Revoluției a fost respinsă de Parchetul Militar.

Mărieș a cerut, într-o conferință de presă, demisia șefului Parchetului Militar, Ion Vasilache, a procurorului general Tiberiu Nițu și a agentului guvernamental la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Horațiu Radu, și a precizat că va ataca decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Parchetelor Militare au clasat, pe 23 octombrie, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea și lipsirea de libertate a mai multor persoane, precum și distrugerea unor bunuri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …