Românii au luat MARELE PREMIU al Salonului Invenţiilor de la Geneva pentru ELVEŢIA

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației Naționale (MEN), tehnologia OnAirCamera a fost realizată în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară condus de Mircea Tudor, laureat cu Marele premiu la Geneva în 2009 și 2013.
Achiziționată de compania elvețiană inclusiv cu patentul aferent, tehnologia se adresează deținătorilor de telefoane de tip smart și constă într-un sistem de camere video capabile să urmărească mișcările utilizatorului în diverse contexte, să le recunoască și să le monteze rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului.
Pe lângă această realizare, cercetătorii și inventatorii români au fost distinși cu 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt medalii de argint și patru de bronz. Practic, toate cele 30 de invenții prezente la Geneva, 24 sub auspiciile MEN în cadrul unui stand național cu o suprafață de 32 mp și șase înscrise în regim independent au fost premiate.
Cu o suprafață de expunere de 8.500 mp, 726 de invenții din 45 de țări și peste 60.000 de vizitatori, Salonul Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi de la Geneva este locul de întâlnire al celei mai mari piețe mondiale din domeniul inventicii și cel mai prestigios eveniment internațional din domeniu.
Evenimentul este organizat anual în aprilie sub patronajul președintelui Confederației Elvețiene, Consiliului de Stat al Republicii și Cantonului Geneva, Consiliului Administrativ al orașului Geneva și cu sprijinul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale.

Sursa: realitatea.net


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

5 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade