Sălaj: A opta persoană arestată preventiv în dosarul fraudelor cu aparate de jocuri de noroc

Sălaj: A opta persoană arestată preventiv în dosarul fraudelor cu aparate de jocuri de noroc

Un al optulea inculpat în dosarul fraudelor cu aparate de jocuri de noroc a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, după ce aceeași măsură a fost dispusă sâmbătă de către Tribunalul Sălaj în cazul altor șapte persoane acuzate că au constituit și au aderat la un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii unor infracțiuni informatice și economice modificând sistemele informatice ale unor aparate de joc slot-machine. Al optulea inculpat, considerat inițial suspect, a fost și el arestat preventiv, potrivit deciziei Tribunalului Sălaj.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2012, 13 persoane, în calitate de administratori, asociați și angajați ai SC Game Electronic SRL, SC Electro DSL SRL și SC Est Card Electronic SRL, SC Est Inter Com SRL și SC Est Credit SRL, ce au ca obiect principal 'activități de jocuri de noroc și pariuri', precum și alte 52 persoane în calitate de asociați sau administratori în fapt sau în drept ai mai multor societăți comerciale care dețin diferite baruri sau locații în care se află mai multe aparate de jocuri de noroc de tip slot — machine au constituit și au aderat la un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii unor infracțiuni informatice și economice.

Astfel, o parte a membrilor grupului au accesat, fără drept, cu concursul administratorilor barurilor sau localurilor, sistemele informatice (aparate jocuri de noroc de tip slot-machine) instalate în aceste locații situate pe raza județelor Sălaj și Maramureș, prin folosirea de chei speciale care permiteau modificarea paginii principale, în funcție de care aparatul de jocuri electronice calcula algoritmul care setează procentul de câștig raportat la sumele de bani introduse în aparat și înregistrate de contorul mecanic.

În urma cercetărilor efectuate, s-a reținut că un suspect și doi inculpații au obținut sume importante de bani din exploatarea vulnerabilităților sistemelor de înregistrare a sistemelor de joc și neînregistrarea parțială a veniturilor în documentele financiar-contabile, profiturile ilicite obținute fiind utilizate pentru achiziționarea unor bunuri mobile și imobile.

Anchetatorii mai arată că alți cinci inculpați modificau softul aparatelor de jocuri de noroc, prin folosirea unor dispozitive (chei) ce conțin un cip, necesare pentru accesarea neautorizată a aparatelor de jocuri de noroc și ștergerea paginii principale din aparat, în funcție de care sistemul informatic din acesta calculează procentul cu sumele de bani care trebuie câștigate de către jucători.

Procurorii DIICOT au mai descoperit că membrii grupării au investit sumele de bani obținute ilegal în achiziționarea de proprietăți imobiliare, autoturisme de lux și bijuterii. În plus, ei au depus periodic sume de bani în valută la unități bancare pe raza județului Sălaj.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare a fost găsită și ridicată cantitatea de 25,830 kg de aur, 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare și laptopuri, 40 memory-stick-uri, precum și un seif în care se găseau alte câteva sute de mii de euro. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.000.000 de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale