Salina Praid va deschide o nouă galerie de vizitare, destinată pacienților

Salina Praid va deschide o nouă galerie de vizitare, destinată pacienților

Salina Praid va dispune, în următorii ani, de un nou orizont de vizitare destinat pacienților, investiția fiind evaluată la 2-3 milioane de Euro.

Directorul Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat luni, pentru AGERPRES, că anul în 2014 s-a înregistrat un record de turiști și pacienți, baza de tratament fiind vizitată de 525.000 de persoane, cu aproape 150.000 mai multe decât în anul predecent. Drept urmare, s-a luat decizia amenajării unei noi galerii de vizitare, a cărei bază se află la 24 de metri sub cea actuală, unde se vor putea relaxa cei care vin în salină pentru a-și tratata afecțiunile respiratorii și care vor fi separați de turiștii care vin doar în vizită.

Deocamdată a început realizarea unui drum de acces către respectivul orizont, unde s-a exploatat sare în anii '70, pentru ca zona să fie pusă în siguranță și pentru a fi amenajate toate facilitățile necesare.

Directorul salinei a precizat că amenajarea drumului este anevoioasă, întrucât se face manual și a estimat că lucrarea va dura aproximativ un an. 'Dacă facem drumul cu o pantă de 8-10%, atunci va avea o lungime de 300-400 metri, numai că e greu de săpat. De aceea va dura aproximativ un an', a explicat Sebestyen Jozsef.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”