Sâmbătă, ZI NEAGRĂ pe litoral. Mai multe persoane au murit în valurile mării şi zeci de copii au fost pierduţi pe plajă

Sâmbătă, ZI NEAGRĂ pe litoral. Mai multe persoane au murit în valurile mării şi zeci de copii au fost pierduţi pe plajă

Sâmbătă a fost cea mai neagră zi pe litoral. Şapte persoane au murit sau sunt căutate în Marea Neagră, la Costineşti, Mangalia, Vama Veche şi plaja Modern. Zeci de copii au fost pierduţi pe plajă. De vineri şi până duminică dimineaţa au fost 17 cazuri de înec. Trei persoane au decedat. O tânără de Botoşani a murit la Costineşti, un alt turist de 46 de ani a pierit înecat la Neptun.

Sâmbătă seara, un bărbat a sfârşit înecat la Mangalia, în dreptul spitalului, a spus dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanţa. Alte trei persoane sunt date dispărute. Un constănţean este căutat în apele mării la Constanţa, pe plaja Modern. Tânărul de 29 – 30 de ani se afla împreună cu alţi trei tineri pe o saltea. Ei au fost duşi de valuri dincolo de geamandură. La un moment dat, spun prietenii lui, nu l-au mai văzut. Cei de la ISU îl caută în continuare. Duminică dimineaţa a venit şi familia celui dispărut pe plajă. „Noi sperăm să fi ieşit pe altă parte, dar se cam contrazic în declaraţii tinerii“, spune Gabril Culea, şeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa. „Ba spun că îl cunoşteau, ba spun că s-au împrietenit acum trei zile şi s-au urcat toi pe o saltea“. Îmbăierea este interzisă Un astfel de caz s-a petrecut în urmă cu trei săptămâni în nordul staţiunii Mamaia, când un grup de patru tineri au plecat cu salteaua în larg. La un moment dat, au povestit cei de pe saltea, care erau sub influenţa băuturilor alcoolice, şi-au văzut prietenul cum se duce la fund. Salvamarii l-au căutat ore în şir, până când fratele celui dispărut a sunat şi a anunţat că acesta doarme în camera lui.

Sâmbătă, pe tot litoralul a fost arborat steagul roşu, care interzice îmbăiatul, turiştii nu ţin cont de avertizările salvamarilor şi merg să se scalde. „Ne zic «Fac ce vreau cu viaţa mea»“, ne-a spus un salvamar din Eforie. La Mamaia, au avut loc aproximativ 30 de intervenţii la limită. „În zona Crush, un tănăr nu a ţinut cont de sfaturile noastre şi în zadar am fluierat după el. A înotat până nu l-am mai văzut şi atunci am plecat după el. Cu greu l-am adus la mal. De ruşine, el a fugit imediat de pe plajă“, spune Gabriel Culea. Salvamarul spune că marea parte a turiştilor înţeleg să nu se aventureze în mare întrucât îşi pun viaţa în pericol şi stau în apă până la genunchi.

Şi salvamarii şi-au pus sâmbătă viaţa în pericol. Una dintre bărci, cu trei salvamari în ea, care plecase în salvarea unui turist s-a răsturnat în valurile mării.

50 de copii pierduţi pe plajă într-o singură zi

Pe lângă salvarea turiştilor din valuri, salvamarii au avut de lucru şi pe uscat. „Într-o singură zi, pe plaja din Mamaia s-au pierdut vreo 50 de copii. Pe unii i-a adus ceilalţi turişti la adăpostul salvamarilor, iar pe alţii i-au zărit colegii noştri plângând pe plajă. Părinţii au impresia că-şi lasă copiii la grădiniţă“, spune Gabriel Culea. Un bărbat a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa, după ce a căzut cu parapanta pe un stâlp de înaltă tensiune, pe care l-a pus la pământ, incidentul având loc sâmbătă după-amiază, în zona staţiunii Jupiter.

Şi duminică, la Mamaia este arborat steagul roşu. Salvamarii cred că avertizarea va fi şi la începutul săptămânii. adevarul.roTrimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane