Șase persoane trimise în judecată într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de un milion de euro

Șase persoane trimise în judecată într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de un milion de euro

Șase persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de un milion de euro.

Inculpații Lucian Băroiu, Adrian Constantinescu, Alina Ana Maria Popescu, Remus Dan Constantinescu, Iuliana Moldova și Anca Nadia Cătuneanu sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES.

"În perioada ianuarie 2011 — decembrie 2013, inculpatul Băroiu Lucian, în calitate de asociat și administrator în fapt al SC A.G.S.A. SRL, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, cu ajutorul co-inculpatelor Iuliana Moldovan și Anca Nadia Cătuneanu — angajate în cadrul societății, a înregistrat în contabilitatea firmei achiziții fictive de bunuri/ prestări servicii (665 acte materiale), provenind de la un număr de 20 de societăți comerciale, majoritatea cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, controlate în fapt de inculpații Constantinescu Adrian, Popescu Alina Ana Maria, Constantinescu Remus Dan și alte persoane rămase neidentificate", se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, societatea în cauză s-a sustras în acest mod de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând un prejudiciu în valoare de 4.453.095 de lei, adică echivalentul a un milion de euro.

"În cauză, organul de urmărire penală a instituit sechestru asigurător asupra unui imobil compus din teren și construcție, identificate în proprietatea inculpatului Băroiu Lucian și asupra unui număr de cinci autoturisme aflate în proprietatea părții responsabile civilmente SC A.G.S.A. SRL, până la concurența valorii de 4.453.095 de lei, reprezentând prejudiciul produs bugetului de stat", se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului București pentru soluționare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale