Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

SCANDALUL BROȘURII GREȘITE. Bogdan Aurescu a demis-o din funcție pe Brândușa Predescu, purtătorul de cuvânt al MAE

Ministrul Afacerilor Externe a decis, ieri, eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, problematica materialului în cauză, în urma analizării modului în care s-a ajuns la „regretabilul incident” cu broșura dedicată împlinirii a 135 de ani de relații diplomatice dintre România și Germania.

Potrivit unui comunicat al MAE, purtătorul de cuvânt al instituției, Brândușa Predescu, şi-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broşurii respective înainte de a-i fi prezentată şefului instituţiei spre a fi oferită oaspetelui german.

MAE reaminteşte că broşura, în variantă tipărită, a fost predată de Agerpres la MAE în dimineaţa zilei de 9 martie a.c., în cursul derulării vizitei oficialului german la Bucureşti.

MAE reaminteşte, de asemenea, că, ulterior semnalării către Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres şi-a asumat public greşeala tehnică şi a cerut scuze pentru aceasta.

Situaţia creată, complet regretabilă, nu a afectat conţinutul substanţial şi atmosfera pozitivă a vizitei demnitarului german în România, şi nici fondul relaţiilor româno-germane, precizează Ministerul de Externe.

Pe de altă parte, incidentul a creat o situaţie delicată şi a proiectat o imagine total defavorabilă asupra activităţii MAE, motiv pentru care ministrul Afacerilor Externe a dispus măsura eliberării din funcţie a purtătorului de cuvânt, mai spune sursa citată.

Pe parcursul conferinţei de presă comune a celor doi miniştri de Externe, Bogdan Aurescu și Frank-Walter Steinmeier, luni, 9 martie, a fost înmânată oaspetelui german o broşură dedicată aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între cele două state, realizată de Agerpres, pe a cărei copertă figura, în mod eronat, conturul hărţii Franței, acoperită cu steagul Germaniei.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

3 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

4 ALERTĂ Ambasada Danemarcei, mesaj pentru Dragnea: „Va fi o duminică fierbinte. Şi după? Posibil să fie mai răc…

5 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există