Șefa Biroului de Expertiză Medicală Călărași, trimisă în judecată pentru luare de mită

Șefa Biroului de Expertiză Medicală Călărași, trimisă în judecată pentru luare de mită

Ileana Corina Dima, șefa Biroului de Expertiză Medicală Călărași și medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Lehliu - Gară, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată (130 acte materiale).

În același dosar, a fost trimisă în judecată Paula Achim, asistent social în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Lehliu — Gară, pentru luare de mită în formă continuată (56 acte materiale) și complicitate la luare de mită în formă continuată (72 acte materiale).

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 28 octombrie — 18 decembrie 2014, în calitate de șef al Biroului de Expertiză Medicală Călărași și medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Lehliu — Gară, Ileana Dima a primit de la 130 de persoane (denunțători în cauză) sume cuprinse între 5 și 200 lei și produse alimentare, totalizând 6.638 lei, cu ocazia derulării procedurilor pentru emiterea și remiterea deciziilor medicale asupra capacității de muncă care intrau în atribuțiunile sale de serviciu.

În aceeași perioadă, Paula Achim, în calitate de asistent social la aceeași instituție, a primit de la 56 de persoane sume cuprinse între 5 și 60 lei și produse alimentare în valoare totală de 1.125 lei cu ocazia preluării documentelor medicale ale acestora sau cu ocazia remiterii deciziilor medicale asupra capacității de muncă.

De asemenea, Paula Achim este acuzată că a asistat la 72 acte de luare de mită în cazul Ileanei Dima, pe care nu le-a denunțat sau a primit o parte din aceste sume.

DNA susține că activitatea derulată în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Lehliu — Gară, de către comisia formată din Ileana Dima și Paula Achim, a constat preponderent în emiterea deciziilor medicale asupra capacității de muncă, document în baza căruia pacienții solicitau acordarea pensiei de invaliditate de către Casa Județeană de Pensii.

Deciziile comisiei de expertiză medicală se emiteau atât pentru cazurile noi, cât și pentru cele deja aflate în evidență, pentru care se împlinea termenul de revizuire.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Călărași.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...