Şeful Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, reţinut. Mădălin Dumitru ar fi dat preferenţial contracte unor firme

Şeful Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, reţinut. Mădălin Dumitru ar fi dat preferenţial contracte unor firme

Directorul Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru, a fost reţinut, joi, de procurorii anticorupţie, în dosarul în care este suspectat că ar fi dat preferenţial contracte unor firme, pentru diverse lucrări, scrie Mediafax.

Mădălin Dumitru a fost scos din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu cătuşe la mâini şi urcat într-o maşină a anchetatorilor.

Potrivit unor surse judicare, pe numele lui Mădălin Dumitru a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în dosarul în care se fac cercetări pentru presupuse fapte de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2011-2014.

În 28 mai, procurorii DNA au făcut 20 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la instituţii publice, printre care şi la Primăria Capitalei, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Anchetatorii au ridicat atunci documente din biroul lui Mădălin Dumitru şi de la locuinţa acesta, precum şi din celelalte imobile percheziţionate.

Surse judiciare declarau, pentru MEDIAFAX, că Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, este suspectat că a dat preferenţial contracte unor firme, pentru diverse lucrări. În acelaşi dosar este suspectată şi soţia acestuia.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza, într-un comunicat de presă, că în acest caz sunt vizaţi "funcţionari cu atribuţii în derularea de contracte finanţate din bani publici".

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, vineri, că municipalitatea a pus la dispoziţia DNA toate actele cerute de anchetatori, legate de Mădălin Dumitru. Oprescu preciza că procurorii DNA au cerut mai multe acte, printre care contracte de achiziţii şi alte documente din perioada 2010-2014, privind mai multe proiecte de infrastructură.

Procurorii DNA au audiat, săptămâna trecută, reprezentanţii unor societăţi comerciale, contractori şi subcontractori ai programelor derulate prin Direcţia Infrastructură din Primăria Capitalei, care au calitate de martori în dosar, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2013, Mădălin Dumitru are două terenuri intravilane, unul în judeţul Dâmboviţa şi altul în Bucureşti, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, respectiv 220 de metri pătraţi, cumpărate în 2003 şi, respectiv, 2004.

Directorul Direcţiei Infrastructură mai deţine trei apartamente în Bucureşti, în suprafaţă de 42, 45 şi 65 de metri pătraţi, cumpărate în 1996, 2006 şi 2007, două case de locuit, de 200 şi, respectiv, 240 de metri pătraţi, în Capitală şi Ilfov, cumpărate în 2006 şi 2002, precum şi un spaţiu comercial de 1.000 de metri pătraţi, în Dâmboviţa, cumpărat în anul 1996.

Mădălin Dumitru a menţionat în declaraţia de avere că are datorii de 270.000 de euro şi, respectiv, 252.000 de euro, la Egnatia, scadente în 2036 şi 2031, precum şi de 18.000 de euro, la Banca Transilvania.

Dumitru a încasat în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, 30.400 de lei în baza contractului de muncă de la Primăria Capitalei, iar soţia acestuia a avut, tot din salariu, venituri de 30.000 de lei.

Acesta a menţionat în declaraţie şi veniturile din alte surse, respectiv trei antecontracte de vânzare în urma cărora a încasat 150.000 de euro şi 500.000 de lei.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...