Șeful Poliției Locale Sector 4, audiat în dosarul incendiului de la Colectiv (surse)

Adrian Corneliu Ionescu, director general al Poliției Locale Sector 4 București, va fi dus luni la sediul Poliției Capitalei, pentru a fi audiat în dosarul incendiului de la clubul Colectiv. Potrivit unor surse judiciare, Adrian Ionescu va fi audiat în calitate de martor.

Audierea lui Adrian Ionescu vine după ce anchetatorii au efectuat percheziții la sediul Poliției Locale Sector 4, de unde au ridicat mai multe documente.

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal în acest caz, în care au fost deja arestate șase persoane și anume cei trei patroni de la clubul Colectiv — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu—, dar și patronii firmei responsabilă cu efectele pirotehnice — Daniela Niță și Cristian Niță, precum și un pirotehnist.

În paralel cu ancheta de la Parchet, au loc audieri și la Poliția Capitalei, îndeosebi martori și persoane rănite ușor în urma incendiului.

Potrivit Parchetului General, incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că aceia care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!