Şeful Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, suspendat din funcţie de CSM

Şeful Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, suspendat din funcţie de CSM

Şeful Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, Gabriel Apostol, a fost suspendat din funcţie de Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), până la finalizarea a două dosare disciplinare, care vizează o altercaţie pe care a avut-o cu doi poliţişti şi faptul că şi-a agresat soţia.

Şeful Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, suspendat din funcţie de CSM (Imagine: Shutterstock)

Suspendarea vine după ce Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a cerut acest lucru Secţiei pentru judecători în materie disciplinară.

Judecătorul Gabriel Apostol a fost suspendat pe durata procedurii disciplinare pentru că exercitarea în continuare a funcţiei "este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei".

Astfel, şeful Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti va fi suspendat până ce Inspecţia Judiciară va termina raportul privind comportamentul pe care l-a avut Gabriel Apostol într-o benzinărie de pe A1, unde a avut o altercaţie cu doi poliţişti locali. De asemenea, inspectorii judiciari vor face şi un raport cu privire la faptul

În 14 octombrie 2013, preşedintele Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, Gabriel Apostol, reclama că a fost lovit cu pumnii şi picioarele şi dat cu capul de gresie de către doi agenţi de la Poliţia Aurostrăzi, într-o benzinărie de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Magistratul susţinea că, în seara de 13 octombrie 2013, se întorcea din Capitală spre casă, împreună cu fetiţa sa în vârstă de şapte ani, iar în benzinărie ar fi exclamat "Miliţia", într-o discuţie cu fiica sa. Ulterior, el ar fi fost atenţionat de către doi agenţi care se aflau în barul benzinăriei şi care i-ar fi reproşat că i-a jignit prin această expresie şi că le-ar fi vorbit la "per tu".

Apostol mai spunea că a urmat o altercaţie verbală, după care poliţiştii l-au agresat şi încătuşat sub privirile copilului său.

Secţia pentru judecători a CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul lui Gabriel Apostol, pentru a face verificări privind implicarea acestuia în incidentul din benzinăria de pe A1.

Ulterior, poliţiştii implicaţi în incidentul petrecut în benzinărie au depus plângere penală la Parchetul Curţii de Apel Piteşti împotriva magistratului pentru ultraj contra bunelor moravuri şi sfidarea organelor judiciare.

Potrivit agenţilor de Poliţie, magistratul Gabriel Apostol i-ar fi agresat verbal şi fizic după ce a intrat în local. Ei susţineau că judecătorul i-ar fi înjurat, i-ar fi tras de haine şi ar fi refuzat să se legitimeze.

Surse judiciare declarau că în acest caz există cinci martori.

Astfel, unul dintre martori spunea că poliţiştii i-au cerut să se legitimeze, dar judecătorul a refuzat, declinându-şi identitatea după ce a fost încătuşat, iar ulterior magistratului Gabriel Apostol i-au fost scoase cătuşele de către lucrătorii Poliţiei Autostrăzi, el plecând apoi cu maşina spre Piteşti împreună cu fiica sa de şapte ani.

Incidentul a fost înregistrat pe camerele de luat vederi de la benzinărie.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, poliţiştii fiind acuzaţi de către magistrat de purtare abuzivă.

Pe de altă parte, în decembrie 2013, soţia lui a depus plângere pe numele magistratului, acuzându-l de lovire, distrugere şi furt între rude. Inspecţia Judiciară efectuează cercetări şi cu privire la acest comportament.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...