Senat: Tudor Chiuariu, înlocuit cu Cristian Bodea în Comisia juridică

Senat: Tudor Chiuariu, înlocuit cu Cristian Bodea în Comisia juridică

Senatorul Tudor Chiuariu a fost înlocuit în calitatea de membru al Comisiei juridice a Senatului cu senatorul PNL Cristian Bodea.

Anunțul a fost făcut, la începutul ședinței plenului Senatului de miercuri, de către liderul grupului PNL din Senat, Ion Popa.

Acesta a precizat, totodată, că grupul liberal propune și înlocuirea în cadrul Comisiei pentru egalitate de șanse a lui Marin Cotescu cu Valeriu Boeriu.

De asemenea, în Comisia pentru drepturile omului, locul deținut, până în prezent, de Valeriu Boeriu va reveni senatorului Tudor Chiuariu.

Propunerile PNL de modificare a componenței comisiilor amintite au fost aprobate de plenul Senatului cu 76 de voturi pentru și o abținere.

Biroul Permanent Național al PNL a decis la sfârșitul lunii ianuarie, la Iași, excluderea din partid a lui Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției, având în vedere decizia definitivă de condamnare cu suspendare a acestuia în dosarul Poșta Română.

De asemenea, senatorul Tudor Chiuariu este în prezent urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influență, spălare de bani și aderarea la un grup infracțional organizat în dosarul de corupție legat de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier în care este arestat preventiv Viorel Hrebenciuc. El a anunțat anterior că se autosuspendă din PNL până la clarificarea acestor acuzații ale procurorilor DNA.

Tudor Chiuariu activează în continuare în cadrul grupului PNL din Senat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Așa o fi? Atât de grav?