Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Senatorii juriști au întocmit raport favorabil propunerii legislative făcută de Cristiana Anghel privind incompatibilitățile parlamentarilor

Senatorii juriști au întocmit miercuri un raport de admitere propunerii legislative a senatoarei PC Cristiana Anghel, care modifică secțiunea "Incompatibilități privind calitatea de parlamentar" din Legea nr.161/2003. Astfel, a fost modificat articolul 82 în sensul că funcția de deputat și senator este, de asemenea, incompatibilă cu "funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la societățile comerciale care desfășoară sistematic și efectiv activități comerciale organizate ce constau în producerea, administrarea sau înstrăinarea de bunuri, comerț ori prestarea de servicii ca și contribuabili activi în sensul reglementărilor din Codul Fiscal, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, precum și la instituțiile publice".

În expunerea de motive, inițiatorul susține că au fost înregistrate cazuri când s-au înființat societăți comerciale care "nu au funcționat niciodată și chiar s-a uitat de ele".

"Aceste situații au fost constatate de ANI, care, conform legislației actuale, sunt considerate ca stări de incompatibilitate. Pentru rezolvarea acestor situații trebuie urmată o cale destul de lungă, plecând de la instanțele judecătorești din teritoriu, până la Înalta Curte de Casație și Justiție", se arată în documentul citat.

Legea are un caracter organic iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Va salva Iohannis Curtea Supremă din mâinile PSD? Moment-CHEIE în justiție!

2 Show total! Ponta o dă cu cracii-n sus pe Proastă! „Tocmai mă invitase să vin la Congresul PSD și acceptasem, …

3 Proasta, un pic botoxată și cu rochie Coco Chanel, la Antena 3!

4 HOPA! Dăncilă, reacție furioasă după dezvăluirile lui Ponta! Încaieră-i drace! Cine i-o fi scris textul, că n-…

5 Pesedista care conducea spitalul din Săpoca a demisionat. Numărul morților a ajuns la 5!

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic