Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Senatorii juriști au întocmit raport favorabil propunerii legislative făcută de Cristiana Anghel privind incompatibilitățile parlamentarilor

Senatorii juriști au întocmit miercuri un raport de admitere propunerii legislative a senatoarei PC Cristiana Anghel, care modifică secțiunea "Incompatibilități privind calitatea de parlamentar" din Legea nr.161/2003. Astfel, a fost modificat articolul 82 în sensul că funcția de deputat și senator este, de asemenea, incompatibilă cu "funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la societățile comerciale care desfășoară sistematic și efectiv activități comerciale organizate ce constau în producerea, administrarea sau înstrăinarea de bunuri, comerț ori prestarea de servicii ca și contribuabili activi în sensul reglementărilor din Codul Fiscal, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, precum și la instituțiile publice".

În expunerea de motive, inițiatorul susține că au fost înregistrate cazuri când s-au înființat societăți comerciale care "nu au funcționat niciodată și chiar s-a uitat de ele".

"Aceste situații au fost constatate de ANI, care, conform legislației actuale, sunt considerate ca stări de incompatibilitate. Pentru rezolvarea acestor situații trebuie urmată o cale destul de lungă, plecând de la instanțele judecătorești din teritoriu, până la Înalta Curte de Casație și Justiție", se arată în documentul citat.

Legea are un caracter organic iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

5 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări