Senatul a respins propunerea privind recuperarea datoriilor istorice ale altor țări față de România

Senatul a respins propunerea privind recuperarea datoriilor istorice ale altor țări față de România

Senatul a respins, miercuri, inițiativa legislativă a senatorului independent Ioan Ghișe referitoare la recuperarea datoriilor istorice ale altor țări față de România. Potrivit inițiativei legislative, Guvernul are mandatul să deschidă negocierile cu unele țări membre ale UE, precum și cu Federația Rusă, "cu scopul recuperării datoriilor de stat față de România".

"Obiectivele datoriilor de recuperat sunt: datoriile de stat ale Germaniei față de statul român, recuperarea tezaurului României înstrăinat către Rusia Țaristă, averea Fundației Gojdu", se arată în actul legislativ, în care se precizează, totodată, că Banca Națională a României va asigura asistența tehnică necesară.

Propunerea de lege stipulează și faptul că Guvernul va prezenta Parlamentului anual, până la data de 1 decembrie, raportul privind îndeplinirea mandatului său.

Senatul a respins propunerea de lege, în calitate de primă Cameră sesizată, adoptând raportul de respingere întocmit de Comisia de specialitate, cu 63 de voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' și două abțineri. Legea are un caracter ordinar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…