Senatul a respins propunerea privind recuperarea datoriilor istorice ale altor țări față de România

Senatul a respins propunerea privind recuperarea datoriilor istorice ale altor țări față de România

Senatul a respins, miercuri, inițiativa legislativă a senatorului independent Ioan Ghișe referitoare la recuperarea datoriilor istorice ale altor țări față de România. Potrivit inițiativei legislative, Guvernul are mandatul să deschidă negocierile cu unele țări membre ale UE, precum și cu Federația Rusă, "cu scopul recuperării datoriilor de stat față de România".

"Obiectivele datoriilor de recuperat sunt: datoriile de stat ale Germaniei față de statul român, recuperarea tezaurului României înstrăinat către Rusia Țaristă, averea Fundației Gojdu", se arată în actul legislativ, în care se precizează, totodată, că Banca Națională a României va asigura asistența tehnică necesară.

Propunerea de lege stipulează și faptul că Guvernul va prezenta Parlamentului anual, până la data de 1 decembrie, raportul privind îndeplinirea mandatului său.

Senatul a respins propunerea de lege, în calitate de primă Cameră sesizată, adoptând raportul de respingere întocmit de Comisia de specialitate, cu 63 de voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' și două abțineri. Legea are un caracter ordinar. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!