Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Sibiu: Zeci de oameni s-au rugat pentru victimele din 'Colectiv'; mulți au avut pancarte cu mesaje antiguvernamentale

Zeci de sibieni s-au rugat, marți seara, în Piața Mare din Centrul istoric al municipiului, pentru victimele din clubul ''Colectiv'' din Capitală, ei aprinzând lumânări și solidarizându-se cu protestul de la București.

Alături de oameni s-a aflat și preotul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Nicolae Lațchescu, dar și patroni ai mai multor localuri din oraș, care au susținut că își plătesc toate dările la stat și funcționează legal.

Cei prezenți nu au scandat lozinci dar au venit cu pancarte pe care erau scrise mesaje antiguvernamentale. "Era cazul să ieșim și noi sibienii în stradă. Am ieșit și ieri seară, a fost un miting al tăcerii, astăzi am ieșit dintr-o altă cauză, vrem să chemăm lumea în stradă. E cazul ca tinerii să facă ceva pentru țara asta. Conduc un club din Sibiu și nu vreau să se mai întâmple ce s-a întâmplat la București. (...) Vrem și noi să fim în siguranță", a declarat marți seara, una dintre protestatare, Alina Munteanu, patroana unui club din Sibiu.

Aceasta spune că pentru a obține autorizația de la pompieri, de securitate la incendiu, orice patron din Sibiu este nevoit să apeleze la serviciile unei singure firme specializate, care este din județul vecin, Alba, recomandată de ISU, iar toate actele costă 40.000 lei.

Preotul Nicolae Lațchescu a mărturisit că a simțit nevoia să vină să se roage alături de tinerii sibieni, pentru cei decedați în incendiul de la clubul Colectiv.

"Am fost la spital, la bolnavi și sunt în drum spre casă și am venit să ne rugăm. (...) Mă doare sufletul pentru tot ce s-a întâmplat cu acești tineri", a mărturisit preotul care slujește la biserica din curtea celui mai mare spital public din județul Sibiu. Acesta a mai spus că a venit să se roage în Piața Mare pentru tinerii decedați la București, chiar de la căpătâiul unui bolnav internat în secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

2 VIDEO Credeați că Securitatea a murit? Priviți cu cine vorbea Iulian Vlad pe 22 decembrie 1989! Acum a primit …

3 Realizați că noi am ajuns să mâncăm așa ceva?

4 VIDEO Voi ați văzut asta? Candidata lui Voiculescu izbucnește în râs când vrea să vorbească despre candidata P…

5 HOPA! PĂPUȘARII au mai scos din joben un candidat! Mircea Diaconu: Îmi voi anunța azi intenția de candida ca i…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor